Logo decormyyhome.com

Как да почистите вашите рафтове за книги

Как да почистите вашите рафтове за книги
Как да почистите вашите рафтове за книги

Видео: Етажерки и полици за стена за Вашия дом и офис! 2024, Септември

Видео: Етажерки и полици за стена за Вашия дом и офис! 2024, Септември
Anonim

Въпреки наличието на електронни книги и електронни библиотеки, мнозина все още обичат да се увиват в одеяло и да пият чай с духовното шумолене на печатаните на хартия книги. Следователно рафтовете с книги все още са в чест. Как да почистите рафтовете за книги, за да не губите време в търсене на необходимия обем?

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, извадете всички книги от рафтовете. Избършете рафтовете, за да премахнете праха. Прахът също трябва да се отстранява от книгите. За да направите това, можете да използвате голяма мека четка.

2

Сега подреждаме книгите според съдържанието, като ги поставяме в отделни купчини книги за деца и за възрастни. Разширете всяка от тези купчини в купчини речници, образователни, познавателни и художествена литература. Ние ще подредим книгите от една серия заедно, така че лавицата ще изглежда по-спретнато. Правописните речници на руския език не се смесват с речници на чужди езици. Сортирайте научната и учебната литература по теми: биология отделно, физика отделно, например.

Книгите с голям формат не е необходимо да се смесват с малки брошури, в резултат на това библиотеката ще изглежда неудобна.

Ако има много книги, е по-удобно да ги подредите по азбучен ред, като отделите отделен рафт за всеки раздел от литературата. По азбучен ред можете да подреждате книги или по име на автора, или по име, както е удобно за всеки конкретен човек.

3

Ако сред книги намерите такива, които не представляват литературна стойност за вас и към които нямате емоционална привързаност, ги съберете и ги предайте в библиотеката.