Logo decormyyhome.com

Как да настроите климатика да се отоплява

Как да настроите климатика да се отоплява
Как да настроите климатика да се отоплява

Съдържание:

Видео: Инструкции за работа с дистанционно управление | Vimax.bg 2024, Юли

Видео: Инструкции за работа с дистанционно управление | Vimax.bg 2024, Юли
Anonim

Повечето съвременни климатици могат да работят за отопление, което се постига чрез прехвърляне на топлина от околната среда в режим на термопомпа. За да настроите климатика за отопление, трябва да го превключите в подходящия режим и да зададете необходимата температура. Преди да промените режима, трябва да подготвите климатика, като се отървете от прах и кондензат.

Image

Всички видове климатици работят на принципа на термопомпа, пренасяйки топлина от помещението в околната среда. Дизайнът на климатичните системи не пречи на използването им в обратен режим, отнемайки топлината на околната среда и загрявайки въздуха вътре в сградата. Тази функция е успешно внедрена на съвременни модели климатици, което ви позволява успешно да отоплявате апартамента в периоди, когато централното отопление не работи, а външната температура е по-ниска от удобната за човек стойности.

Проверете дали има функция за отопление

Не всички модели климатици поддържат възможността да работят при отопление. Ако собственикът няма точна информация за наличието на този режим в климатика, трябва внимателно да прочетете инструкциите за неговото използване. Основният знак за възможността за отопление е наличието на контролния панел на климатика или превключвателя за дистанционно управление "РЕЖИМ".

Работата на климатика в обратен режим е възможна, докато се достигне определена стойност на температурата на околния въздух, след което топлопредаването става неефективно. Климатиците, оборудвани с топлинен електрически нагревател, са лишени от този недостатък. Такива климатици изпълняват принципа на работа на вентилаторния нагревател, тъй като компресорът за климатизация в този режим е временно изключен.

Превключване на режим

Ако климатикът поддържа функцията за отопление и превключвателят "MODE" присъства на контролния панел, е необходимо да превключите режима му на работа. При превключване на режима съответният индикатор трябва да светне, сигнализирайки за прехода на климатика към работа за отопление. Когато използвате дистанционното управление, промяната на режима трябва да бъде потвърдена със звуков сигнал.

След като промените режима, можете да зададете оптималната температура и да изчакате стаята да се загрее. Последното може да отнеме няколко минути, тъй като скоростта на нагряване в режим на термопомпа е по-ниска, отколкото при използване на вентилаторни нагреватели.