Logo decormyyhome.com

Как да направите пролетно почистване най-ефективно

Как да направите пролетно почистване най-ефективно
Как да направите пролетно почистване най-ефективно

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Септември

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Септември
Anonim

Изчистването не винаги е приятно, но е изключително необходимо. Ако внимателно почиствате апартамента веднъж месечно, тогава останалото време, от което просто се нуждаете, за да поддържате чистотата. Как да направим пролетното почистване най-ефективно, като отделяте минимум време?

Image

Разбира се, да започнете генерално почистване, да се надявате на ранно заключение е безнадеждно глупаво. На първо място, изпратете семейството си на плажа, отидете на разходка, каране на ски или посещение на свекърва си, като цяло погледнете ситуацията, малко вероятно е да има много помощ от тях, но я раздайте - ще ги разсее.

След това се огледайте, сортирайте стари неща, книги, списания и сувенири. А тези, които вече не се търсят, го изхвърлят, раздават го, разменят го на по-нужни или го продават. Не бива да съжалявате за сладки дрънкулки, първо, прах се натрупва върху тях, и второ, напълно е възможно някой да се нуждае от тях. Ненужните дрехи и обувки могат да бъдат отведени в приют или сиропиталище.

Почистването е най-добре да започнете от кухнята. Ако има завеси, веднага ги сваляйте и ги изпращайте в пералнята. Ако отдавна не е размразен, поставете хладилника на размразяване, избършете таваните и стените от прах и паяжини, като не забравяте за полилеи и лампи. Сега преминете към кухненските шкафове. Необходимо е да прегледате всички зърнени храни и хранителни стоки в тях, да изхвърлите продукти с град с изтекъл срок на годност и да проверите останалата част за бъгове и мошки. Когато продуктите са разглобени, можете да започнете да миете самите шкафове, не пренебрегвайте вратите и дръжките.

Печката и фурната се почистват с помощта на специални инструменти. Сега е ред на чиниите: мийте тенджери и тигани с мазно покритие с препарат за отстраняване на мазнини. Керамичните и порцеланови съдове могат да се сварят в кофа или голям тиган със сода.

Обикновено до този момент хладилникът вече се размразява, измиваме уреда и премахваме всички хранителни продукти в него, не забравяйте да избършете вратата и страните.

Ако кухнята има микровълнова печка, бавна готварска печка и други устройства, не забравяйте да ги избършете. Последно миене на прозорците и подовете ми.

След това отидете в спалнята. И тук трябва да работите усилено, подредете всички шкафове, сезонни артикули и обувки, за да се придвижите по-близо, и временно извадете ненужното до далечните рафтове. Преминавайки през дрехите, не забравяйте да избършете рафтовете и вратите на шкафа.

Ние изследваме тавана и стените за прах и паяжини, събаряме килими и завеси или, ако е необходимо, ги променяме на друг комплект.

След това изваждаме спалното бельо, оставяме го за миене, чукаме матраци и възглавници, изтръскваме одеялата и покривките. Вакуумиране на килими, первази и открити места на пода. Веднъж на шест месеца трябва да правите със специален дезинфектант. Килимът може да се мине и с влажна кърпа и почистващ препарат за мека мебел.

Ако в къщата има деца, помолете ги да махнат играчките и книгите си предварително, това значително ще улесни задачата. Е, и всъщност всички същите манипулации, които е в спалнята.

В хола почистваме по следния начин: избиваме и вакуумираме мека мебел, почистваме килимите и завесите и след това правим мокро почистване.

Преминаваме в банята. Изваждаме от рафтовете всички буркани, бутилки и шампоани, избърсваме самите контейнери и рафтовете, на които са стояли. Избърсваме таваните, това може да стане с помощта на специален моп и след това премахваме сапунени петна от плочката, средство за миене на прозорци може да свърши тази задача перфектно. След това измийте банята и тоалетната и преминете към почистване на пода.

След това премахваме коридора, премахваме прах от всички повърхности, скриваме ненужни обувки и дрехи за дългосрочно съхранение. Изтръскваме постелката на вратата на улицата или я вакуумираме старателно. Завършваме почистването с мочиране.

Разбира се, такова мащабно почистване е трудно да се направи за един ден, така че можете да го разделите на няколко, като планирате определена стая за ден.