Logo decormyyhome.com

Как да си купите покривало

Как да си купите покривало
Как да си купите покривало

Видео: Как сшить простыню на резинке своими руками? 2024, Юли

Видео: Как сшить простыню на резинке своими руками? 2024, Юли
Anonim

Оформяйки спалня, много е важно да изберете покривка за легло, тъй като тя трябва да се комбинира с други елементи на стаята по текстура и цвят, и в същото време да изпълнява функциите си. Можете да го шиете сами, но предвид широкия избор в магазините, ще бъде много по-удобно да закупите готово покривало.

Image

Инструкция за употреба

1

За да не изглежда леглото прекалено масивно в малка спалня, изберете одеяло, което да съответства на стените и пода, като същевременно избягвате лъскави тъкани от готини цветове.

2

Спомнете си от коя страна на света отиват прозорците на спалнята. За северните стаи е по-добре да предпочитате топли покривки със златист или прасковен цвят. Ако спалнята често е готина, изберете топли цветове: жълто, розово, оранжево, нежен крем или неутрални нюанси.

3

За да добавите цвят към спалнята, трябва да закупите покривка с флорален модел, флорален модел, скици на сюжет, орнаменти в етнически стил, геометрични шарки и животински мотиви. Моля, обърнете внимание, че в същото време трябва да създаде единен хармоничен ансамбъл с други текстилни елементи: завеси, килим, тапицерия на мека мебел и др.

4

Ако обичате често да сменяте интериора - купете двустранно покривало, можете да променяте цвета на леглото си поне всеки ден. Съвременните производители предлагат и симбиоза от покривки с одеяло, така че можете да спестите много, ако изберете това решение.

5

Бъдете предпазливи към предмети като обори, плисета, шнурове, висулки, монети, луфтове, уши, лъкове и др. В комбинация с мебели и други декоративни елементи, те могат да подчертаят елегантността на стила, но неправилният избор, прекомерността в декорациите могат да направят спалнята твърде кукла и претенциозна, подчертавайки лошия вкус на дизайнера.

6

Ако искате да видите леглото винаги спретнато и равномерно, изберете ватирана покривка. Поради подпухналостта си, той добре крие всички неравности в леглото, никога не можете да постигнете такъв ефект с обикновено тънко одеяло или каре.

7

Изберете материала, от който ще бъде направена корицата, като същевременно обърнете внимание не само на цвета и текстурата, но и на дълготрайността на употреба, възможността за измиване, устойчивост на оцветяване и дали много набръчква. Спално бельо, изработено от коприна, лен, плюш, жакард, сатен, изглежда много стилно, докато може да бъде украсено с дантела или кожено облекло.