Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на кожени изделия

Как да се отървете от миризмата на кожени изделия
Как да се отървете от миризмата на кожени изделия
Anonim

Новите неща, изработени от естествена кожа и кожа, имат неприятна миризма, която не изчезва дълго време. Ако това ви притеснява, можете да опитате да го премахнете по различни начини.

Image

Ще ви трябва

  • - калиев перманганат;

  • - водороден пероксид;

  • - цитрусови плодове;

  • - кафе на зърна;

  • - лук.

Инструкция за употреба

1

Вземете калиев перманганат и добавете няколко кристала към топла вода - трябва да получите леко розов разтвор, нищо повече. Навлажнете кърпа в нея и избършете продукта. Внимавайте - не можете да използвате разтвор на калиев перманганат, за да се отървете от миризмата на ярки неща.

2

Използвайте по-силен разтвор, ако просто калиев перманганат не може да се справи. За да направите това, направете лек разтвор на калиев перманганат, добавете 4 супени лъжици. 3% водороден пероксид, разбъркайте добре. С помощта на кърпа или гъба нанесете състава върху продукта от кожа. Имайте предвид, че ако добавите повече пероксид, отколкото трябва, тъмните елементи могат да избледнеят. В идеалния случай това решение се препоръчва да се използва, за да се отървете от миризмата на светлокафяви неща.

3

Сокът от цитрусови плодове отдавна е известен като отлично средство за премахване на неприятните миризми. Вземете няколко лимона, портокали, грейпфрути или липи. Отстранете корите от плодовете, които трябва да се търкат върху кожа или кожа. Можете да използвате цитрусовата каша самостоятелно.

4

Вземете обелката от три лимона, запомнете я в ръцете си и я поставете в найлонова торбичка заедно с продукта от кожа. Оставете за един ден, след това извадете елемента, разклатете. Неприятната миризма трябва да изчезне или да стане по-малко силна от преди.

5

Вземете редовно лук, ако нямате лимони под ръка. Нарежете лука на парчета, прехвърлете в чиния, поставете сито отгоре. Поставете цялата структура в кутия, в която да поставите продукта от изкуствена кожа. След ден разклатете продукта и го окачете на балкона за няколко часа.

6

Ако сте объркани от миризмата на лук, можете да използвате кафе на зърна. Сложете шепа в торбата, в която поставяте вещта. След няколко дни няма да има следа от неприятна миризма. Малко вероятно е да се дразните от финия аромат на кафе.

7

Содата ще помогне да се премахне миризмата на леки неща. Поръсете щедро материала със сода, оставете за няколко часа. Разклатете продукта и избършете с влажна кърпа или гъба. Не се препоръчва да наливате тъмни продукти със сода, тъй като върху материала може да има белезникави петна, които вече не могат да бъдат премахнати.

8

Когато нищо не помага, остава само едно - да се прибегне до помощта на специалистите за химическо чистене. Само за няколко дни ще можете да вземете продукт, който няма да излъчва неприятни миризми. Цената на услугата се поддържа на доста ниско ниво.