Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от праха в хола

Как да се отървете от праха в хола
Как да се отървете от праха в хола

Видео: Dan Balan - Hold On Love (Official Video) 2024, Септември

Видео: Dan Balan - Hold On Love (Official Video) 2024, Септември
Anonim

Човечеството заплаща войната с прах всеки ден, но със завидна упоритост се появява отново по шкафове и рафтове, по пода и завеси и на други по-малко достъпни места.

Image

За да сведете до минимум присъствието на прах във вашия дом, трябва да извършите редица дейности:

- Ежедневно мокро почистване. Тя включва запрашаване от всички хоризонтални повърхности и почистване, специално внимание трябва да се обърне на пода в коридора и коридора, защото в противен случай цялата мръсотия, донесена от улицата, ще достигне до стаите. Когато бършете праха, не пренебрегвайте екраните на телевизора и монитора, прахът се утаява перфектно върху тях.

- Ако е възможно, по-добре е да премахнете прахоуловителите: декоративни ковчежета и фигурки, различни вази и сувенири, както и меки играчки и пр. Такива неща се използват рядко и прахът просто се натрупва в себе си и върху себе си.

- Завесите и тежките завеси са по-добре да заменят щорите. Ако тази опция не е приемлива, тогава завесите трябва да се мият възможно най-често, поне веднъж на 2-3 седмици.

- Килимът и килимите също натрупват прах, така че по време на генералното почистване те трябва да бъдат старателно избити, вакуумирани и избърсани с мокра четка.

- Windows трябва да е херметичен. Ако има пукнатини и пукнатини, тогава те могат да бъдат елиминирани с кърпа, лепенка, лепяща лента и т.н.

- Препоръчва се да сменяте леглото поне веднъж на всеки 7-10 дни, докато одеялата и одеялата трябва да се разклащате, а възглавниците да се бият. Спалното бельо е по-добре да избирате от естествени материи.

- По време на почистването е по-добре да използвате прахосмукачка, а не метла, в противен случай прахът отново ще разлети по всички повърхности.

- В борбата с праха не забравяйте за влажността в помещението. В помещения, където въздухът е твърде сух, прахът се завихря и се установява върху повърхности с нормална влажност.