Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от насекомите в зърнените култури

Как да се отървете от насекомите в зърнените култури
Как да се отървете от насекомите в зърнените култури

Видео: Building soil - our experience with regenerative agriculture— Hubert Stark (AT) 2024, Юли

Видео: Building soil - our experience with regenerative agriculture— Hubert Stark (AT) 2024, Юли
Anonim

Насекомите в продуктите започват, ако сте закупили зърнени храни или брашно, заразени с ларви в магазин или на пазара. Буболечките могат да гризат найлонови торбички и да се настаняват в други продукти: брашно, сушени плодове, чай, подправки. Ако това се случи, вземете следните мерки.

Image

Ще ви трябва

  • - оцетна есенция;

  • - запечатани кутии;

  • - скилидки чесън (обелен);

  • - дафинов лист.

Инструкция за употреба

1

Разгледайте много внимателно всичките си запаси от зърнени храни, макаронени изделия, крекери, брашно, сушени плодове, подправки. Грешки могат да бъдат намерени и в захар, чай, какао. Изхвърлете всички храни, където се намират насекоми. Не можете да ги ядете, дори ако изгорите зърнените култури във фурната.

2

Поставете свободни продукти, в които не се намират насекоми във фризера за 24-48 часа. Само по този начин можете да сте сигурни, че в тях няма да се появят нови бъгове от ларви и яйца, които не сте забелязали при визуална проверка на зърнените култури.

3

Почистете старателно кухнята. Извадете съдържанието на кухненските шкафове. Изплакнете ги добре отвътре и отвън с топла вода и дезинфектант. Тъй като е подходяща оцетна есенция, можете да използвате разтвор на Доместос. Избършете кухненските шкафове, изсушете ги, за предпочитане през деня.

4

Покрийте вестниците с рафтове, където ще се съхраняват зърнени храни. Хората казват, че печатащото мастило отблъсква бъгове. Поставете дафинов лист, скилидки чесън в шкафовете. Можете да използвате сухи цветя от лавандула.

5

Купувайте нови продукти в магазина в малки количества. Изсипете ги в херметически затворени съдове. За презастраховане закупените зърнени храни могат да се поставят за един ден във фризера на хладилника. Като народно лекарство можете да опитате да поставите алуминиеви лъжици в буркани с насипни хранителни продукти.

Обърнете внимание

Екскрементите на бъгове, открити в зърнените култури, са опасни за здравето, затова продуктите, замърсени от насекоми, трябва да бъдат изхвърлени.

Полезни съвети

Проверявайте внимателно зърнените култури, когато ги купувате в магазин или пазар. Не ги купувайте за бъдеща употреба в големи количества. Спазвайте условията за съхранение на продуктите.

  • Как да се отървете от вредители
  • как да се отървем от бъгове в зърнени култури