Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от боклука и да напълните къщата с положителна енергия

Как да се отървете от боклука и да напълните къщата с положителна енергия
Как да се отървете от боклука и да напълните къщата с положителна енергия

Видео: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Юли

Видео: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Юли
Anonim

Ако сте започнали да забелязвате, че нещо не залепва в живота, късметът се е отклонил и дните са станали монотонни, трябва да започнете пролетно почистване, което засяга всеки ъгъл на апартамента или къщата. Доктрината на Фън Шуй казва, че нещата, претрупващи се в една къща, пречат на чи енергията да циркулира свободно и запълва апартамента с жизнена енергия.

Image

Можете да започнете да се отървате от стари неща от всяка част на апартамента. По правило мнозина започват с килерите и постепенно преминават към балкони, складове и лоджии. Можете да изхвърлите не само стари неща, но и мебели, които не могат да бъдат възстановени, ако е възможно, защото в него могат да живеят опасни за хората насекоми.

Не забравяйте да проверите всичко, което се съхранява на балкона или лоджията. Ако нещата, които отчитаха факта, че някога ще ви бъдат полезни, не се използват повече от година, можете спокойно да ги считате за боклук. В идеалния случай балконът не трябва да е място за съхраняване на сезонни или всякакви други неща, а кът за релакс, където можете да оборудвате малка, но уютна градина, ако желаете.

След балкона можете да проверите килера - това е още един център на привличане на всичко старо и ненужно. Някой държи в килера старо оборудване, което е жалко да се изхвърли, за някои тази част от къщата служи като място за съхранение на храна. Неподходящите за употреба неща трябва да се изхвърлят безопасно, а продуктите да се проверяват за срок на годност. Освен да се отървете от боклука, трябва да проверите състоянието на рафтовете, рафтовете или шкафовете и да ги поправите, ако е необходимо.

Най-трудният момент е ревизията на шкафовете и чекмеджетата, защото трябва да се разделите с любимите си дрехи или обувки. Но във всеки случай трябва да почистите. Дрехите и обувките съхраняват човешката енергия, затова се препоръчва да ги измиете и почистите, преди да ги изхвърлите. Ако е възможно, стари неща могат да бъдат изгорени. Ако не можете да се разделите с мемориали по едно и също време, можете да се отървете от тях постепенно, но редовно, изхвърляйки нещо всеки ден.

Проверете старателно къщата за стари неща. Не можете да пренебрегнете нито нощни шкафчета, нито кутии, в които могат да се съхраняват ненужни акаунти или записи, загубили своята релевантност.

Можете да завършите почистването с кухнята, от която трябва да премахнете съдовете с пукнатини, чипове или счупени дръжки. Не е необходимо да съжалявате за такива предмети. Същото се отнася и за старите прибори, които никой не използва. Ако бюджетът позволява, можете незабавно да актуализирате целия текстил - от кърпи и престилки до подложки. Готвенето веднага ще стане по-приятно, а вкусната храна често се отразява на настроението по най-положителен начин. Задължително е да се извърши одит на зърнени култури и други насипни продукти, като се изхвърля всичко, което поражда съмнения относно срока на годност.

След генералното почистване веднага ще усетите прилив на сила. Настроението ще се повиши, а къщата ще се изпълни със светлина и ще блести с чистота, привличайки положителна енергия и добри емоции.