Logo decormyyhome.com

Как да използвате чаени листа

Как да използвате чаени листа
Как да използвате чаени листа

Видео: Насърчаване на Chillstep Music - Late Night Force - Плейлист на свободна практика 2024, Септември

Видео: Насърчаване на Chillstep Music - Late Night Force - Плейлист на свободна практика 2024, Септември
Anonim

Какво да правя с останалия вчерашен чай? Ето няколко варианта как да го използвате в домакинството.

Image

Инструкция за употреба

1

Чаените листа могат да се използват за поливане на почвата преди сеитбата на семена; тя насърчава растежа на растенията. Стайните цветя могат да се заливат с разредени чаени листа, а спящите листа да се наливат в саксия - това е добър тор.

2

Топлите чайни компреси са полезни за очите: те облекчават умората, подуването, възпалението, изглаждат бръчките, тонизират кожата на клепачите, премахват торбичките под очите. Изсипете чаените листа в съд, разредете с вода и използвайте за измиване. Тонизира кожата, придава й тъмен тен.

3

Ако има много чай за сън, прецедете го и го разпръснете по килима (килимът първо трябва да бъде вакуумиран). След това отмийте чая. Абсорбира добре праха и освежава килима.

4

Чайните листа могат да се използват за боядисване на памук и плетени тъкани, за да станат кафеникави. Ако нещата избледнеят малко, след измиване ги потопете за 30 минути в топла вода с чай.

5

Поставете пияния чай в мека кърпа, използвайте тампон, за да търкате кожени торбички и кожени изделия.

6

Чаят много добре помага при изпотяване на краката. Варете го и спуснете краката си в това решение. Можете просто да избършете чистите крака с настойка от чай и след това да го избършете.

7

Чаят е отлично средство за защита от слънчеви изгаряния. Нанесете влажни, хладни торби върху изгорялата кожа и задръжте за 15 минути.