Logo decormyyhome.com

Как да използвате вазелин у дома

Как да използвате вазелин у дома
Как да използвате вазелин у дома

Видео: ОТ ЭТОГО ФИЛЬМА ЗА УШИ НЕ ОТТАЩИШЬ! СМОТРИ ПРЯМО СЕЙЧАС! Южная афера! Русский фильм 2024, Юли

Видео: ОТ ЭТОГО ФИЛЬМА ЗА УШИ НЕ ОТТАЩИШЬ! СМОТРИ ПРЯМО СЕЙЧАС! Южная афера! Русский фильм 2024, Юли
Anonim

Такова универсално лекарство като вазелин е известно на всички. Вазелинът се използва в електрическата промишленост за производство на различни грес, използва се за защита на метала от корозия и се използва в медицината и козметичната индустрия. Въпреки това, не всеки знае как да използва вазелин у дома.

Image

За усилване и удължаване на миризмата

Вазелинът отлично помага за удължаване на ефекта от парфюма. Преди да нанесете любимия си парфюм на шията и китките, смажете тези зони с малко количество вазелин. Тайната е, че вазелинът абсорбира миризмите и ги задържа за дълго време.

За петите и лактите

Вазелинът може успешно да се използва за омекотяване на грубата кожа. Най-добре е вазелинът да се прилага през нощта, като ги смазвате с груби участъци на лактите, коленете и петите.

За тялото

С вазелин можете да направите ефективно пилинг за тяло. За това вазелинът трябва да се комбинира със сол, за да се приготви солен скраб. Ако искате да направите захарен скраб за тялото, тогава вазелинът се смесва с кафява захар. Тези домашни ексфолианти нежно и ефективно почистват кожата.

За устни

Вазелинът може да ви бъде полезен, ако устните са изморени или ако са сухи. Малко вазелин трябва да се нанася върху устните през нощта, а на сутринта те ще изглеждат страхотно.

За веждите

За да имат веждите ясна форма, не е необходимо да се използват скъпи гелове. Достатъчно е да изстискате капка вазелин върху чиста четка и да намажете веждите с четка, като им придадете желаната форма. Благодарение на вазелин, веждите не само ще придобият добре поддържан вид и ясна форма, те ще започнат да блестят красиво.

За лечение

Вазелинът може да смазва увредените участъци, когато лигавицата изсъхне, изгаря и се напуква. Вазелинът трябва да се прилага на тънък слой и в малки количества.