Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате чесън в градски апартамент

Как да съхранявате чесън в градски апартамент
Как да съхранявате чесън в градски апартамент

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември
Anonim

През есента, след прибирането на реколтата, всяка домакиня пита как да съхранява определени зеленчуци, така че те да останат вкусни и здравословни за възможно най-дълго. Не е тайна, че всеки зеленчук изисква специални условия за съхранение, чесънът е един от най-придирчивите.

Image

Съхраняването на чесън не е толкова труден процес, колкото изглежда. В градските апартаменти можете да използвате обикновени банки за това. Например, най-лесният вариант е да стерилизирате бурканите, да ги изсушите добре, да поставите изсушения чесън в тях, да ги затворите с пластмасови капаци и да ги поставите на тъмно място (шкаф в кухнята).

Можете също така да съхранявате чесъна в буркани в брашно, този метод ще ви позволи да запазите свежестта на чесъна по-дълго от предишната версия. Така че, бурканите трябва да бъдат добре измити, изсушени, чесънът да се постави в тях (първо трябва да се държи няколко дни в топло, добре проветриво помещение) и да се покрие с брашно. След това буркана трябва да се разклати леко, така че брашното да се завие правилно, и да добавите брашно. Процедурата трябва да се повтори няколко пъти, докато дебелината на брашното в буркана не надвиши чесъна с няколко сантиметра. Всичко, чесънът е готов за съхранение (на тъмно и сухо място), ако желаете, бурканите могат да бъдат затворени с капаци.

Ако имате малко чесън на ваше разположение и искате да го съхранявате по такъв начин, че не е нужно да губите време да го готвите по-късно, можете да изберете опцията за съхранение на чесъна в масло. За целта просто обелете чесъна, изплакнете го, изсушете го, сложете го в чисти, сухи буркани и налейте олио (можете да използвате всяко по ваше желание). След това затворете и почистете бурканите.

Сред домакините напоследък е много популярен методът за съхранение на чесън в сол (плюс методът е, че зеленчуците се съхраняват свежи и ароматни до осем месеца). Всичко, което трябва да направите, е да вземете дървени щайги (или тигани), да изсипете обикновена каменна сол на дъното, след това сложете чесъна в един слой, отново напълнете всичко със сол и т.н., а последният трябва да е слой сол. Трябва да се отбележи, че при стайна температура (приблизително при +25) чесънът остава свеж за около пет месеца, ако температурата се понижи до 10-12 - около осем.