Logo decormyyhome.com

Как да спасим любовница

Как да спасим любовница
Как да спасим любовница

Видео: Съдебен спор - Епизод 659 - Любовницата на сина ми ме бие (17.11.2019) 2024, Септември

Видео: Съдебен спор - Епизод 659 - Любовницата на сина ми ме бие (17.11.2019) 2024, Септември
Anonim

Пакет сода има в почти всеки кухненски шкаф. По принцип се използва за приготвяне на различни печива, някои хора чистят чинии със сода и може би това е всичко. Всъщност содата е полезна при готвене, почистване и грижа за тялото.

Image

И така, как можете да използвате сода?

За да приготвите меко сочно месо, е необходимо да разтриете пулпата със сода на прах и да изпратите за няколко часа в хладилника, след това да изплакнете с течаща вода и да продължите с готвенето. Месото не само ще се окаже меко и нежно, но и ще се приготви по-бързо.

За да премахнете всички видими и невидими замърсители от плодовете, е необходимо да ги потопите в разтвор на сода за няколко минути, след което да ги измиете по обичайния начин.

Маята често се използва за приготвяне на сладкиши. Ако тези не бяха под ръка, няма нужда да тичате до магазина. Аспириновата таблетка трябва да бъде смачкана, смесена с вода в равни пропорции и всичко, домашната мая е готова.

Содата ще помогне при почистването. Измийте канализацията в мивката от натрупани замърсители с помощта на сода. Изсипва се в отвора за оттичане, гаси се с обикновен 9% оцет и се оставя за няколко минути.

Той перфектно почиства замърсяващата сода от хладилници, микровълнови фурни, електрически месомелачки и пасатори, тоест от почти всички кухненски единици.

За да премахнете миризмата от котешки тави, трябва да смесите малко суха сода в пълнежа.

Содата елиминира жълтотата от контакти, ключове, клавиши за пиано и много други.

Скъпите почистващи препарати могат да бъдат заменени с конвенционален детергент с добавка на сода.

Содата не само помага за премахване на проблеми в ежедневието, тя лесно може да замени някои козметични и медицински препарати.

Ако дезодорантът - антиперспирант е свършил, тогава можете да го замените със суха сода, която се поръсва върху подмишниците.

Можете също да премахнете последиците от изгаряния с помощта на сода, за това е необходимо да разтворите праха в ледена вода, да ги навлажнете с чиста мека кърпа и да поставите на мястото на изгаряне. Необходимо е да се държи плат, докато изгарянето спре.

Ако детето е болно от варицела, то може да се спаси от болезнено надраскване с воден разтвор, пригответе го по следния начин: 4 чаени лъжички сода се разтварят в чаша вода със стайна температура, след което нанасят или избърсват обривите по кожата. Между другото, разтвор на сода и сол помага за облекчаване на сърбежа с псориазис обриви.

За готвене се нуждаете от прясна сода, опаковката се държи отворена за не повече от 6 месеца. За да проверите продукта за годност, е необходимо да изсипете сода с оцет и да видите колко интензивна е реакцията. Ако пробиването е много слабо, ще трябва да закупите нов пакет за печене, но не трябва да хвърляте стария пакет в кошчето, но е по-добре да поръсите дъното на тази кофа със сода на прах, това ще помогне да се премахне неприятната миризма.