Logo decormyyhome.com

Как да гладиш ризи

Как да гладиш ризи
Как да гладиш ризи
Anonim

Не всеки мъж знае как правилно да гали риза, затова се стреми да прехвърли това задължение върху жена. На практика гладенето на риза не е толкова трудно, ако знаете някои трикове и следвате определена последователност от действия.

Image

Ще ви трябва

  • - дъска за гладене;

  • - желязо.

Инструкция за употреба

1

Нова риза се продава сгъната по специален начин. Кремовете остават на мястото на гънките на тъканта, така че преди да гладите ризата, тя трябва да се навлажни. Можете да го увиете във влажна хавлиена кърпа 30 минути преди гладене или да го поръсите от бутилка със спрей. Ютия с добра парна решава този проблем, без първо да го намокрите.

2

Започва гладенето на риза с яка. За да направите това, първо изгладете грешната страна, премествайки ютията от краищата към средата и след това гладете предната част. Това правило важи за всички ризи. Само от черни неща се глади отвътре или чрез допълнителна тънка тъкан, тъй като те могат да придобият прекомерен блясък от ютията.

3

След това гладете маншетите на ръкавите, както и яката: първо отвътре, после отвън. Втулката се глади, когато се сгъне от две страни, така че шевът да остане в средата. След това гладете по протежение на страничните шевове, изглаждайки предишната стрелка. Ако дъската за гладене е оборудвана със специална стойка, тогава изглаждането на ръкавите ще бъде още по-лесно. Основното е, че в резултат стрелите не остават върху ръкавите, което се счита за признак на лош вкус.

4

Сгънете ризата с предния рафт с копчета под ъгъл отстрани на дъската. Така че ще бъде удобно да гладите щангата. Уверете се, че няма тъкани извивки между бутоните и около джобовете, ако има такива. Използвайте пара, за да ги изгладите.

5

По подобен начин изгладете втората лента с бримки и продължете с гладенето на гърба. Първо гладете страничния шев и преминете към игото. След като се глади горната част на гърба, остава да се разхожда ютията в центъра, а втората страничен шев.

Полезни съвети

Започнете да гладите само след като се уверите, че температурата на ютията съответства на вида плат. За синтетика се избират най-ниските температури, а памукът и ленът изискват максимално ниво.