Logo decormyyhome.com

Как да спестите вода

Как да спестите вода
Как да спестите вода

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Ако все още живеете без водомери, си струва да ги пуснете, защото всъщност помагат да спестите вода. Броячите са неизгодни, когато в апартамента са регистрирани много по-малко хора, отколкото живеят. Или, например, живеете в частния сектор, където много вода отива за напояване на обекта през летния сезон. Ако вече имате инсталирани електромери, спазвайки някои правила, можете да спестите вода.

Image

Ще ви трябва

  • - пластмасова бутилка

  • - миксери

  • - душ глава

Инструкция за употреба

1

Измийте съдовете директно в мивката и ще спестите до 100 литра вода на ден. За целта затворете отвора за мивка на мивката, изтеглете вода и добавете почистващ препарат, след измиване на съдовете включете крана и го изплакнете.

2

Дефектният водопровод трябва да бъде поправен, така че водата да не изтича никъде.

3

Намалете количеството промивка в тоалетната, като поставите пластмасова бутилка, напълнена с вода в бъчва. Това ще забави мащабния дренаж.

4

Заменете смесителите с два крана с лостови кранове. Последните бързо смесват вода, като по този начин тя бързо достига желаната температура.

5

Използвайте душ накрайник с функция за аериране, като такава дюза спестява разход на вода три пъти. Освен това приемането на такъв душ е много по-приятно, тъй като аераторът насища водата с въздушни мехурчета и това придава на струите необичайна мекота.