Logo decormyyhome.com

Как да почистите сватбен пръстен

Как да почистите сватбен пръстен
Как да почистите сватбен пръстен
Anonim

Сватбеният пръстен изисква специални грижи, тъй като е не само декорация, но и символ на вашата любов със съпруга / съпругата. Носите това бижу непрекъснато, следователно, то ще трябва да се почиства по-често от други продукти.

Image

Ще ви трябва

- GOI паста; - парче плат; - четка; - амоняк; - течен сапун; - зъбен прах или тебешир; - прах за пране.

Инструкция за употреба

1

Притиснете малко количество фина паста GOI, която бижутерите съветват да използвате за почистване на златни предмети върху малко парче плат. Разтрийте пръстена върху почистващия материал.

2

Пригответе сапунен разтвор, като разредите 1 чаена лъжичка амоняк и 1 супена лъжица от всеки течен сапун в чаша гореща вода. Изплакнете златния пръстен в този състав, като използвате достатъчно мека четка, за да не надраскате бижуто. Тази процедура ще ви помогне да удължите сиянието на продукта, получен след използване на GOI паста.

3

Изплакнете декорацията с чиста вода. За да изсушите пръстена след това, избършете го с парче чиста, мека кърпа с кръгово движение.

4

Почистете сребърния пръстен с прах за зъби и мека четка. Също така фино натрошена обикновена креда е подходяща като почистващ състав. Поставете малко количество прах върху четката и започнете да търкате продукта. След като примесите се отстранят и почерняването изчезне, изплакнете пръстена със студена вода.

5

Измийте златни или платинени предмети с камъни като диамант, изумруд, топаз, сапфир, рубин и аквамарин в разтвор за прах за пране. Разредете продукта за ръчно пране на продукти от цветни тъкани в съдовете, спуснете бижуто за няколко минути. Изплакнете добре пръстена и изплакнете. Наблюдавайте температурата на водата, не позволявайте тя да е гореща, в противен случай камъните могат да се влошат, да се напукат и ако се поставят върху лепило, тогава да изпаднат.

6

Почистете пръстена с тюркоаз, малахит, опал или апатит в сапунен разтвор. Вземете течен сапун, разредете го в топла вода и изплакнете пръстена със състава. След това не забравяйте да изплакнете продукта и да избършете на сухо с мек парцал.

Полезни съвети

Отнасяйте се с бижута внимателно и тогава ще се нуждае от по-малко почистване. Избягвайте контакт с козметика. Извадете продукта, преди да направите домашната си работа и да миете ръцете си.