Logo decormyyhome.com

Как да почистите козината от бобър

Как да почистите козината от бобър
Как да почистите козината от бобър

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли
Anonim

Кожената козина от бобър козина е много топла, издръжлива, носи се поне 18 сезона, не се страхува от влага, когато е мокра, става по-пухкава и красива. В търговията са представени няколко варианта на козина - срязани, с пълни коси и скубани. Също така продуктите имат различни цветове от чисто бяло до наситено черно. Всяка козина след сезона на чорапите се нуждае от почистване и грижи.

Image

Ще ви трябва

  • - чист речен пясък;

  • - трици;

  • - грис;

  • - медицински алкохол;

  • - водороден пероксид;

  • - амоняк;

  • - четка;

  • - гъба;

  • - прът;

  • - гребен.

Инструкция за употреба

1

За да почистите стриганата козина на бобър, изсушете продукта на сянка под навес за един ден. Чукнете козината с клонка. Поставете върху равна повърхност, поръсете с топъл чист речен пясък, почистете с длан по цялата козина. Също така по цялата козина почистете изскубената козина.

2

Почистете козината с пълна коса по абсолютно същия начин, но прокарайте дланта си по козината.

3

Вместо пясък използвайте трици или грис, за да почистите козината на бобър. Загрейте трици или грис, поръсете козина и почистете по същия начин, както използвате пясък. След като почистите козината, разклатете продукта, поставете го под навес, изсушете го за 24 часа, поставете го в торба за съхранение, добавете продукт против молец в торбата, закрепете ципа, но не плътно, за да пуснете въздуха, поставете го в шкаф или в съблекалня за съхранение.

4

Ако яката и маншетите са много мръсни по коженото палто или има мазни петна, почистете ги с памучна подложка, навлажнена с медицински алкохол. Сменете диска няколко пъти, всеки път го навлажнявайте с много алкохол, докато всички замърсители не бъдат почистени.

5

В допълнение към този метод, използвайте смес от амоняк и сол, за да премахнете мазните петна. За да направите това, смесете съставките в равни пропорции, нанесете върху мазни петна, оставете за 20 минути, четка, избършете с влажна гъба, срешете козината, поставете я под сенник, за да изсъхне.

6

Почистете лека козина, която е станала жълтеникава или сивкава с водороден прекис. За да направите това, навлажнете гъбата с 3% пероксид, избършете козината няколко пъти, срешете козината с четка, поставете я под сенник, за да изсъхне.

Обърнете внимание

Съхранявайте продукти от козина от бобър в платнени или дъждобрани. Никога не използвайте целофанови торбички или закопчавайте плътно, тъй като козината трябва да има достъп на въздух по време на съхранение.

Полезни съвети

Вместо домашното почистване винаги можете да използвате услугите за химическо чистене, където ще ви се даде гаранция, че козината ще бъде идеално чиста и продуктът няма да се свие и не се хвърли.