Logo decormyyhome.com

Как да се справим с мишки по екологично чисти начини

Как да се справим с мишки по екологично чисти начини
Как да се справим с мишки по екологично чисти начини

Видео: Питър Линч за купуването и ПРОДАВАНЕТО НА АКЦИИ? (Инвестиране в Акции) 2024, Юли

Видео: Питър Линч за купуването и ПРОДАВАНЕТО НА АКЦИИ? (Инвестиране в Акции) 2024, Юли
Anonim

Да се ​​отървем от мишки е труден бизнес и мнозина смятат, че най-добрият начин за елиминиране на тези малки гризачи в къщата е системното им убиване. Въпреки това, има няколко начина да се отървете от гризачите, без да използвате отрови и специално лепило.

Image

Убиването на гризачи, противно на общоприетото схващане, не може да изплаши близките им, защото други хора ще дойдат на мястото на убитите мишки, за да се възползват от освободената за тях храна. Той създава един вид порочен кръг, от който ще бъде много трудно да се отървете. Най-добре е да не убивате мишките, а да им създадете непоносими условия.

Опитайте да използвате ментово масло. Мишката просто не понася миризмата на това масло, тя е твърде силна за тях. Освен това ароматът на мента ще ви помогне да „прекъснете” миризмите на вкусни за парчета гризачи, които сте пропуснали по време на почистване. Използвайте масло, както следва: капнете 1-2 капки върху памучна подложка и поставете на места, където гризачите могат да влязат в къщата, например, във вентилационните отвори и врати. Можете също да засадите няколко ментови храсти до х в къщата, това ще изплаши неканените гости.

Запечете гризачите, използвайки метални кухненски гъби. Мишките няма да ги гризат, а гризачите не могат да влязат в къщата.

Ако има котка у дома, но по някаква причина тя не иска да лови мишки, от време на време слагайте таблата си на входа на къщата. Мишките ухаят миризмата на тавата и ще стоят настрана.

Звуковият сигнал, излъчван от специално устройство, отблъсква мишките добре. Този звук е безопасен за кучета и котки, но гризачите наистина не го харесват. Ако не искате да се борите с мишки с помощта на отрова и миши, закупете специален електронен блок, който да отблъсква гризачите.

За да не се навие мишката в къщата, тя трябва да се поддържа чиста. Гризачите едва ли ще харесат да бъдат там, където няма какво да печелят. Затова трябва да съхранявате храната в специални контейнери и да изваждате галета и остатъци от зърнени храни навреме.