Logo decormyyhome.com

Микровълнова конвекционна скара: плюсове и минуси

Микровълнова конвекционна скара: плюсове и минуси
Микровълнова конвекционна скара: плюсове и минуси

Съдържание:

Anonim

С навлизането на масовия потребителски пазар на микровълнови печки, оборудвани с грил и конвекционни функции, започна нов етап в развитието на кухненското оборудване. И въпреки че микровълновите фурни отдавна са познати в нашите кухни, им липсваше много важно нещо - способността не само да размразява и загрява храна, но и да пече, пече и пече.

Image

Визитка - златна кора

Конвекционната скара прави конвенционалната микровълнова печка сериозен конкурент на конвенционалната фурна. В микровълнова фурна от този тип е възможно въплъщаването на най-смелите и разнообразни готварски идеи. Най-популярните от тях са печене и печене.

В присъствието на скара и конвектор домашни птици, месо, риба, зеленчуци се запържват, сякаш на шиш или на барбекю; продуктите равномерно се оцветяват от всички страни до апетитна златиста коричка. Тя е един вид визитна картичка, функция на печки с конвектор и скара. Такава фурна никога няма да изсуши чиниите, което не винаги е възможно с конвенционална фурна. Ястията остават сочни и устата. Микровълновата фурна с грил и конвектор значително спестява време за готвене, което е особено ценно в празничните дни. Във фурната например рибата трябва да се пече 30 минути. Но микровълновата с грил и конвектор ще се справи с тази задача само за 5 минути.

Следователно готвенето може да се извършва вече, докато гостите мият ръцете си и сядат на масата и сервират освежителни напитки с жегата на жегата. Печка на рамото и пайове за печене, бисквити, палачинки - всичко се оказва ефирно, равномерно розово. Микровълновата фурна няма да позволи нещо да изгори или да не се пече от едната страна. Това е кулинарно изкуство на най-високо ниво.

Нагревателните елементи в микровълновите печки произвеждат два вида - отопление и кварц. Десет е метална спирала с нагревателен елемент вътре, тя е инсталирана в горната част в работната камера на пещта. В някои модели печки десет се предлагат като подвижни, така че да могат да бъдат инсталирани в зависимост от обема на храната. Тази опция е най-икономичната, такъв нагревател се загрява по-бързо и се почиства по-лесно. Микровълновата е още по-голяма, ако е снабдена с конвектор. Това устройство, което е инсталирано зад задната стена на печката, действа като вентилатор, изпомпва топлина в работната камера на печката, поради което готвеното ястие се пържи от всички страни равномерно. Конвектор е незаменим, ако трябва да печете продукти от тесто или да изпечете нещо.

Някои модели използват кварцова решетка, тя е изработена от устойчива на топлина никел и хром, монтирана е в кварцова стъклена тръба. Тази скара е инсталирана в горната част на работната камера, не заема много място във фурната. В допълнение, той се загрява по-бързо, почистването му не изисква много усилия. Затова кварцовата скара се утвърди като най-икономичната.