Logo decormyyhome.com

Пяна къща: плюсове и минуси

Пяна къща: плюсове и минуси
Пяна къща: плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Инвестиране в НЕДВИЖИМИ ИМОТИ | Плюсове и Минуси 2024, Септември

Видео: Инвестиране в НЕДВИЖИМИ ИМОТИ | Плюсове и Минуси 2024, Септември
Anonim

През последните десетилетия строителството на къщи от блокове от пяна стана много популярно. Разработчиците, които се интересуват от ниската цена на тези порести камъни, са склонни да се доверят на гаранциите на производителя, че техният продукт има много предимства. Но вярно ли е това?

Image

Пеноблокът е сравнително нов строителен материал. Неговото производство става възможно едва в края на миналия век. Ниската цена на порести камъни предизвика интереса на всички, без изключение, частни предприемачи и строителни организации, а къщите от пеноблок станаха може би най-популярните. С течение на времето се появиха отзиви за комфорта на сградите и вече е възможно да се прецени дали този строителен камък отговаря на очакванията на феновете му.

Предимства на блока от пяна

Безспорните предимства на камъните от порест пенобетон са лекото тегло и лекотата на монтаж. Тези блокове могат да бъдат безстрашно триени, рендосани и лично повдигнати на голяма височина. Възможността за самостоятелно полагане, без да включва повдигащо оборудване, може значително да спести.

Друг плюс къщи от пеноблок е сглобяването. Размерът на порести камъни е достатъчно голям, така че полагането на стени и прегради не отнема много време. Едноетажна сграда може да бъде построена за 2-3 седмици. Поради лекото си тегло такава сграда не изисква мощна основа. Следователно, къща от пеноблокове често е инсталирана на евтини, плитки, монолитни ленти или стълбове. Това е още едно предимство на тези сгради: цената на изграждането на основата е ниска.

Производителите от самото начало на производството на пеноблокове декларират ниската му топлопроводимост, доказвайки този факт със сертификати за изпитване и сертификат за качество. Този порест камък наистина е в състояние да задържа топлината, тъй като в порите му има въздух, който е най-добрият акумулатор на топлина. Предимството на камъните е, че са огнеупорни. Положителните характеристики на блока включват неговата дишане: поради това свойство въздухът в стаята не застоя.