Logo decormyyhome.com

Какво да вземете предвид при избора на обувки?

Какво да вземете предвид при избора на обувки?
Какво да вземете предвид при избора на обувки?

Видео: Как да изберем ски обувки в правилния размер? 2024, Септември

Видео: Как да изберем ски обувки в правилния размер? 2024, Септември
Anonim

Колко често се радваме да опитаме с евтини, стилни обувки, като същевременно забравяме златното правило: не спестявайте и не купувайте красиви, но неудобни обувки. Разочарованието идва по-късно, когато обувките са тесни или трябва да се носят, измивайки краката до мазоли. Изборът на обувки е достатъчно лесен, ако вземете предвид основните изисквания към продукта.

Image
  1. Купуването на нови обувки е най-добре посред бял ден. Сутрешното облекло може да бъде измамно, няма да гарантира, че обувките ще се поберат, защото вечер краката са склонни да набъбват.
  2. Продуктът трябва удобно да приляга на крака, без да го притиска.Затворените обувки заплашват с деформация на пръстите, нарушават кръвообращението и насърчават поникването на ноктите. Дори ако избраният чифт обувки е наистина харесван, не трябва да страдате дълго време, опитвайки се да разпространите неудобни обувки, това е изпълнено с появата на мазоли, мускулни болки и уморени крака.
  3. Трябва да опитате правилно и на двете обувки. Необходимо е да ходите в тях поне известно време в подходящата зона, за да усетите върха на обувката с пръсти. Пръстите не трябва да се опират на крака или да се издуват навън.
  4. Подметката заслужава специално внимание. Твърде тънката подметка е непрактична и неудобна - кракът ще усети всеки камък върху асфалта. Подметката трябва да е мека и еластична. За да проверите качеството му, трябва да огънете обувките в ръцете си. В идеалния случай, ако подметката лесно се огъва без ясно изразена деформация на върха.
  5. За да може кракът в обувките да диша и да гарантира нормален топлопренос, трябва да се избират обувки, изработени от естествени материали - кожа, велур, набук.
  6. При демисезонните обувки е важно да обърнете внимание на ципа. Не трябва да се шие твърде ниско, в противен случай краката ще се намокрит.
  7. При зимните обувки важен момент е доста дебелата подметка и наличието на специален протектор върху нея, за да се предотврати подхлъзване.

Само правилно подбраните обувки ще осигурят на краката необходимия комфорт, ще премахнат възможните заболявания и ще служат на собственика си в продължение на много години.