Logo decormyyhome.com

Какво е по-добре да закупите: микровълнова печка, електрическа печка или бавна печка

Какво е по-добре да закупите: микровълнова печка, електрическа печка или бавна печка
Какво е по-добре да закупите: микровълнова печка, електрическа печка или бавна печка

Съдържание:

Видео: Класическа рецепта за шкембе чорба 2024, Юли

Видео: Класическа рецепта за шкембе чорба 2024, Юли
Anonim

За да се докаже, че е добра домакиня, една жена трябва да се научи как да готви. Разнообразие от кухненски уреди й помага в това. Често изборът е толкова объркан, че жените се губят: коя иновация да предпочете? Сравнявайки функционалността на различни предмети от малки домакински уреди за кухнята, можете да избегнете съмнение и да изберете какво наистина имате нужда.

Image

Плюсове и минуси на микровълновата

Микровълнова фурна е електрическо устройство, използвано за бързо готвене, загряване и размразяване на храната с помощта на електромагнитни вълни с определена честота. Принципът на работа на микровълновата фурна е, че радиовълните проникват във водните молекули, съдържащи се в храната, и равномерно разпределят топлината. Това позволява продуктите да се нагряват до определена температура, като същевременно запазват полезните си свойства.

Цените на микровълновите фурни варират от 1900 до 15000, в зависимост от марката на производителя, материала на фурната, обема, мощността, броя на функциите и вида на контрола.

Евтините са оборудвани с камера с обем 15-20 литра и мощност 500-800 вата. Основните функции на такива фурни са загряване и размразяване на храната. Типът управление за този тип микровълнова фурна е механичен - чрез завъртане на копчето за управление.

Скъпите са изработени от неръждаема стомана, достигат обем на камерата до 28 l и мощност до 1000 W, имат много допълнителни функции (например конвекция и скара) и електронен / сензорен дисплей. Конвекционната функция (разпределение на горещ въздух в кръг) ви позволява да печете прости пайове или безе в такива фурни, а скарата ще даде на месото златисто кафяв ефект.

Микровълните се използват главно за готвене на моментална овесена каша, размразяване на риба и месо и загряване на предварително приготвена храна. Предимството на микровълновата е, че е доста проста за използване и ви позволява да спестите време за почивка за закуска или обяд, когато трябва бързо да загреете нещо.

Не всички ястия обаче са подходящи за микровълнова печка. Не използвайте метални съдове за готвене или съдове със спрей. Има голям риск от експлозии, когато случайно включите празна микровълнова фурна (или ако са избрани грешни чинии), което е много опасно, когато дете е в къщата. Също така минусът на микровълновата фурна е трудността при почистването на нейните компоненти, по-специално нагревателни елементи и решетки вътре. И микровълновата не е подходяща за готвене на сложни ястия.

Електрическа пещ

Електрическите пещи не отстъпват по цена на микровълновите печки. Всъщност електрическата пещ е същата фурна, но по-компактна и функционална.

Мощността на електрическите пещи варира от 1200 до 1500 W, обемът достига 42 l, а изборът на кулинарни функции е широк: от печене до задушаване.

Предимствата на електрическата пещ в нейните малки размери, което ще ви позволи да поставите този тип оборудване в най-малката кухня в градски апартамент и дори да вземете такъв помощник на вилата. Електрическата пещ често се използва при приготвянето на барбекю, а по отношение на сочността свареното месо не се различава от пърженето на скара. Пицата също се пече добре в електрическа пещ.

Много купувачи намират недостатъците на електрическата пещ в това, че по време на работа дръжката, стъклото и калъфът се нагряват. Този факт е опасност от изгаряне, особено за деца. Също така електрическата пещ няма икономия в потреблението на електроенергия. Ако не искате да преплащате за светлина, ще трябва да ограничите времето, когато използвате електрическата пещ.