Logo decormyyhome.com

Какво да правим, когато септичната яма често е запушена

Какво да правим, когато септичната яма често е запушена
Какво да правим, когато септичната яма често е запушена

Съдържание:

Видео: Нямаш нужда от суперсили, за да спасиш Земята | Иън Джаксън WWF Bulgaria | TEDxVitosha 2024, Юли

Видео: Нямаш нужда от суперсили, за да спасиш Земята | Иън Джаксън WWF Bulgaria | TEDxVitosha 2024, Юли
Anonim

Септичната яма у дома служи за сглобяване и пречистване на отпадни води. Смисълът на нейното инсталиране е, че водата, която попадне в първия и втория участък на септичната яма, претърпява грубо почистване.

Image

В какви случаи е невъзможно да се инсталира септична яма?

Преди да започнете да организирате септична яма, трябва да определите нейния външен вид и да анализирате почвата. Монтирането на септична яма не е възможно, ако:

- тип глинена почва;

- нивото на подземните води е повече от 3 m;

- ако наблизо има кладенец, кладенец;

- ако разстоянието до стените на конструкцията е до 5 m.

Видове септични ями и техните характеристики

Има няколко вида септични ями за дома. Най-популярни са септичните ями, изработени от тухла, бетон и пластмаса. Предимството на пластмасова септична яма е, че тя не изисква монтаж. Доста готова система за правилно инсталиране. При инсталирането на пластмасова конструкция трябва да се обърне специално внимание на въпроса за надеждното закрепване на септичната яма.

Необходимо е да се привлече специално оборудване за инсталирането на бетонна септична яма. Всички бетонни пръстени трябва да бъдат запечатани и запечатани. Тухлена септична яма се различава от бетоновата само по това, че нейната инсталация не изисква много време и пари. Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид, е изборът на материал. Най-добре е да използвате пълна глинена тухла.

Контрол на блокиране

Най-ефективните средства за борба със силата и запушването се считат за биологични продукти. Бактериите действат активно върху канализацията и мазнините и ги разграждат. Действието на бактериите елиминира неприятните миризми. Но за нормалното им функциониране не трябва да се допуска влизане на химикали. За целите на профилактиката се препоръчва септичните ями да се почистват ежегодно. Натрупванията на утайки се отстраняват от канализационни машини или дренажни помпи. Използването на смукателна помпа спомага за автоматизирането на целия процес.

В допълнение към правилното инсталиране на канализационната система е необходимо да се осигури и инспекционен кладенец, за да се избегне запушване. Най-разпространеният начин за почистване на септичните ями от замърсяване е подмяната на резервоарите за съхранение.