Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако дънките са боядисани

Какво да направите, ако дънките са боядисани
Какво да направите, ако дънките са боядисани

Видео: ЕДИН ДЕН С МЕН - БОЯДИСВАНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, СТЕСНЯВАНЕ НА ПАНТАЛОНИ И ОЩЕ 2024, Юли

Видео: ЕДИН ДЕН С МЕН - БОЯДИСВАНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, СТЕСНЯВАНЕ НА ПАНТАЛОНИ И ОЩЕ 2024, Юли
Anonim

Първоначално създадени за работници, дънките са се превърнали в любим гардероб на почти всички мъже и жени. Новите дънки могат да бъдат много цветни, което показва голям брой бои в тъканта. За да спрете да ходите със сини крака, трябва правилно да измиете тези панталони.

Image

Преди да измиете цветни дънки, трябва да ги накиснете в топла вода. При първото миене ще забележите, че водата става синя почти веднага. Това не означава, че закупените от вас дънки са с лошо качество или че след измиване те ще бъдат скучни и грозни. Той просто премахва излишната боя по този начин и това е нормален процес. Накисването допринася за бързото отделяне на излишъка, което означава, че те ще бъдат боядисани по-малко. Въпреки това, не оставяйте дънки във водата за повече от половин час, това може да доведе до влошаване на свойствата на тъканта.

Производителите съветват да мият панталоните на ръка, като ги обръщат отвътре навън. Изсипете малко прах в леген и добавете чаша трапезна сол. Такова решение допринася не само за факта, че дънките ще бъдат по-малко оцветени, но и за факта, че много упоритите мръсотии ще бъдат премахнати много по-бързо.

Изплакнете дънките трябва да бъдат няколко пъти. Най-добре е да ги поставите на дъното на банята и да включите сравнително топла вода. Издърпайте панталоните от душа под високо налягане. След това обърнете дънките от другата страна и повторете същото. След това намалете температурата на водата и повторете процедурата отново от двете страни.

При последното изплакване добавете 3 супени лъжици оцет към водата. Такъв състав е подходящ не само за дънки, но и за всякакви други разтопени неща. Потопете панталоните в разтвора и извадете няколко пъти, без да усуквате.

Обърнете особено внимание на процеса на сушене на панталон. Не ги огъвайте през въдицата. Това ще остави следи и ще увеличи времето за сушене. Обърнете панталоните отвътре навън и ги закрепете на въжето към колана. Така изсъхва по-бързо, защото водата ще бъде по-лесно да се оттича от нея. Ако от гащите ви капе синкава вода, тогава е по-добре да замените всеки контейнер с малко количество вода под дънките. Това ще ви помогне да защитите банята от петна и ще ви спести от загуба на време за почистването й.

как да рисувам по-малко