Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребро у дома

Как да почистите сребро у дома
Как да почистите сребро у дома

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември
Anonim

Среброто е красив метал, в съвършено чисто състояние напомня донякъде на платина. Но с течение на времето върху продуктите се появява тъмно покритие, което разваля външния вид. Можете да почиствате бижута и прибори с различни средства.

Image

Среброто може да се почисти с течност, която се продава в магазините за бижута. Той е евтин, но добре отстранява тъмните натрупвания и други замърсители за няколко минути. Потопете продукта в състава, след това извадете и изплакнете със студена вода. Изсушете обилно с мека кърпа и подсушете.

Почистващите кремове без хлор също отлично премахват старата мръсотия от среброто. Сложете малко върху продукта, изчакайте няколко минути и след това го разтрийте с гъба. Изплакнете добре остатъците, в противен случай ще има белезникави следи. Не използвайте почистващи прахове - те увреждат метала и оставят драскотини.

Водата за уста е подходяща за почистване на бижута. Налейте малко течност в чашата, потопете среброто и оставете за един ден. Изплакнете и полирайте с мека кърпа. Ако на места останат тъмни петна, прибягвайте до помощта на паста за зъби, която има избелващ ефект.

Разтвор на детергент за съдове, лимонов сок и сода е подходящ за почистване на сребро у дома. Смесете компонентите в равни пропорции - по една чаена лъжичка от всеки - добавете 300 мл вода, поставете продукта в разтвор и поставете контейнера на бавен огън. Варете около час, след което намажете с четка за зъби.

Не използвайте течности на основата на хлор, както и различни избелвания - това може да доведе до потъмняване на среброто. Ако имате универсален инструмент, подходящ за почистване на метал, като алуминий, неръждаема стомана и други, нанесете капка върху незабележима зона от сребро и погледнете. Ако реакцията не се случи, опитайте да премахнете плаката, като я използвате.

Скъпите сребърни бижута не трябва да се почистват у дома. По-добре е да се свържете с опитен бижутер. Това важи и за семейните ястия, което е от полза за вас.