Logo decormyyhome.com

Битовите замърсители: как да останем здрави

Битовите замърсители: как да останем здрави
Битовите замърсители: как да останем здрави

Видео: Stephen Palumbi: Following the mercury trail 2024, Септември

Видео: Stephen Palumbi: Following the mercury trail 2024, Септември
Anonim

Малко хора дори се досещат колко вредни вещества се намират в къщата им. Подобно невежество води до факта, че членовете на семейството често боледуват и не се наблюдават източници на слаб имунитет. Всяка стая в една или друга степен е замърсена с битови и естествени замърсяващи компоненти. Има много източници на замърсяване, не всеки от тях е забележим от пръв поглед.

Image
Image
Бетонът се счита за един от материалите, който разпространява около себе си вещество като радон. В допълнение към него има редица летливи вещества, които причиняват непоправима вреда на организма. За да го премахнете, се препоръчва използването на допълнителна защита. Неговата роля може да се играе от плътни хартиени тапети, които на пръв поглед не са просто елемент на декора. Със същия успех можете да използвате лявата боя. Верен помощник при освобождаването на помещенията от нежелани вещества е постоянната вентилация на помещението.

В повечето случаи жителите на първия етаж страдат от радон, тъй като той се издига от мазето. В големи количества и с постоянен ефект върху човешкото тяло може да предизвика рак на белите дробове. Проучванията потвърждават този факт и 25% от всички пациенти страдат от подземни потоци на радон. Въпреки това, експертите препоръчват циментиране на основния сутерен или надеждно създаване на подово уплътнение в стаята на партера.

Image

Сухият въздух в стаята, където живеят хората, не винаги е полезен. Ако имате точно такъв проблем, тогава лекарите съветват да използвате специфични хидратиращи елементи: отворени кутии и бутилки с вода, които трябва да се поставят под батерията. В някои случаи се препоръчва използването на аквариума като допълнителна защита срещу сухота и елемент на декор. Батериите могат да бъдат покрити с мокри чаршафи.

Често има такова нещо като „синдром на болна сграда“. В допълнение към постоянно проветряване на стаята, се препоръчва да се засаждат стайни растения, които произвеждат кислород. Сред съвременните стайни растения има такива, които черпят освен въглероден диоксид и други вредни компоненти от въздуха.

Image

Съвременните технологии предлагат огромна гама от оборудване, което помага в борбата срещу замърсяването на въздуха и овлажняване в апартамент, къща и др. Но трябва да знаете точно какъв резултат искате да постигнете. В помещения на по-ниски етажи и в лошо проветриви помещения овлажнителите са строго забранени, освен ако разбира се, не искате да видите куп плесени по стените и тавана. Има и пречистватели на въздуха, те са класифицирани по вид на филтъра.

Нера-филтрите са мембранни септи, които натрупват в себе си цялата мръсотия и различни видове бактерии. Доста скъп за поддръжка, ако не смените филтъра навреме, ефектът на почистване ще се промени към засилено разпределение на бактериите в помещението.

Водни филтри - когато барабанният филтър се върти, съгласно принципа на водна мелница, частици влага летят около стаята. Той е еквивалентен на просто ходене наоколо и „размахване с мокър парцал“.

Нано-каталитични филтри - високотехнологична система за почистване и дезинфекция на въздуха, изградена по примера на фотосинтезата на растенията, под въздействието на ултравиолетова лампа с ниска чистота, процес на гниене на вредни вещества, отработени газове, патогенни бактерии и др.

Бъдете внимателни към здравето си! Озонът и йоните в големи количества са вредни и много опасни! Затова не купувайте пречистватели с уж допълнителни функции, които всъщност не са необходими.