Logo decormyyhome.com

10 най-мръсни вещи в къщата

10 най-мръсни вещи в къщата
10 най-мръсни вещи в къщата

Съдържание:

Видео: Лесные тайны. Мистика в Лесу. Три истории про Лес. (+10 subtitles) 2024, Септември

Видео: Лесные тайны. Мистика в Лесу. Три истории про Лес. (+10 subtitles) 2024, Септември
Anonim

Въпреки желанието да запълнят къщата с чистота, домакините ежедневно се натъкват на повърхности, които просто заливат вредни бактерии. Американски учени проведоха проучване, при което бяха открити най-мръсните места в апартаментите.

Image

Средства за измиване и почистване

Гъбите, четките и парцалите, които участват пряко в почистването на повърхностите, се оказаха най-опасните носители на бактерии. В края на краищата именно те, участващи в измиването и пречистването, пренасят мръсотия на повърхността си. Грижата за тях е най-повърхностната. За да се предпазите, стерилизирайте гъбата ежедневно. За да направите това, навлажнете го добре и го поставете в микровълновата за една минута. Дриповете и държачите за съдове трябва да се мият редовно при високи температури.

Ако почистването на чергите, измиването на килимите и покривките се извършва редовно, за плюшените обитатели на апартаментите, те обикновено се забравят безопасно. Но от руна повърхност събира много прах. Затова не забравяйте да измиете и вакуумирате играчките, особено тези в детската стая.

Кърпи и душ завеса

Незабележимите детайли на комфорта и интериора носят на собственика му повече вреда, отколкото полза. Постоянно във влажна среда те развиват благоприятна среда за растежа на бактериите. Сменяйте завесата за душ веднъж месечно и дръжте кърпите в специален шкаф, предпазвайки от излишна влага.

четка за зъби

Друг елемент, който страда от собствените си бактерии и висока влажност. Абсорбирайки бактериите в устната си кухина ежедневно, четките обикновено не се мият толкова старателно, колкото е необходимо. Освен това в комбинираните бани бактериите се разпространяват от тоалетната с всяко промиване. Веднъж седмично изплакнете старателно четката и чашата, в която стои. И се опитайте да държите тоалетната с капак затворен.

черупка

За разлика от тоалетната и банята, кухненската мивка не се мие толкова старателно. Но микрочастиците на храната се размножават много бързо. Затова си направете навик ежедневно да го дезинфекцирате със специални средства.

Домакински уреди

Такива незабележими детайли на комфортния компонент, като телефон, домофон, дистанционно управление или мишка за компютър, остават незабелязани от домакините и събират огромно количество микроби върху себе си. Хората хващат тези предмети по-рефлексивно, без да се притесняват от чистотата на ръцете си или наличието на каквито и да било химикали върху тях. Избършете устройствата с гъба, навлажнена с дезинфектант или със спиртна кърпа на всеки 3-4 дни. А за почистване на клавиатурата използвайте сешоар.

Големи домакински уреди

Хладилникът, а заедно с него и такива почистващи препарати като пералня и съдомиялна машина, задържат много вредни вещества на повърхността им. Причината за това е влажната среда и гумените уплътнения, останали без грижи.

чанта

Обикновено вашата чанта се почиства отвън. А вътре в него обикновено няма достатъчно ред, така че за стерилността не си струва да се говори. Замърсяването в женски аксесоар се натрупва много бързо. Постоянно получавате козметика, портмоне, притежател на карти, ключове от нея, често в градския транспорт или магазин.Тогава вещи, заразени с бактерии, се изпращат обратно и започват да рушат живота ви.

Дъска за подстригване

След изследвания на американски учени се оказа, че използването на незаразени дъски е по-опасно от рязането на храна върху капака на тоалетната. Буквално дървените помощници събират над 200 вида бактерии на повърхността си. За да избегнете тази ситуация, се препоръчва да имате в арсенала си набор от дъски, всяка от които е предназначена за специални продукти.