Logo decormyyhome.com

Защо не забравяйте да сменяте четки за зъби

Защо не забравяйте да сменяте четки за зъби
Защо не забравяйте да сменяте четки за зъби

Видео: 🦷💎 КОЯ е НАЙ - ДОБРАТА Електрическа ЧЕТКА за ЗЪБИ - Оral-B vs Philips Sonicarе 🦷💎 2024, Юли

Видео: 🦷💎 КОЯ е НАЙ - ДОБРАТА Електрическа ЧЕТКА за ЗЪБИ - Оral-B vs Philips Sonicarе 🦷💎 2024, Юли
Anonim

Още от детството ни учеха, че зъбите трябва да се мият поне два пъти на ден. Зъбната четка е продукт за лична грижа за нас. От неговото качество и правилна работа зависи колко често в бъдеще ще посещаваме зъболекаря.

Image

Инструкция за употреба

1

Защо трябва да смените четката за зъби своевременно. Неправилното съхранение и работа на четката за зъби води до натрупване на вредни бактерии или до деформация на четката. Така четката ще причини вреда само при миене на зъбите. Хигиената за четка за зъби е много проста, след измиване на зъбите е необходимо да измиете четката със сапун и да изплакнете с топла течаща вода. Трябва да се съхранява в изправено състояние - с главата нагоре. Колкото по-добра е грижата за четката, толкова по-дълъг е нейният живот. Замяната на четка за зъби трябва да се извърши след вирусна инфекция. Това ще избегне повторно заразяване. Някои четки за зъби са оборудвани с индикатор, цветът на който изтрива по време на употреба. След това си струва да направите замяна на такава четка.

2

Подмяната на четка за зъби зависи от нейното качество. Какви четки могат да се използват и как да ги изберете правилно, за да не се сменят твърде често? Като четина четките се делят на синтетични и естествени. Синтетичният вид на четините сега е много по-често срещан. Те могат да се използват от хора, които не страдат от алергии. Естествените четки са най-добре закупени в аптеките, тъй като има възможност за закупуване на фалшив. Естествената четка за четина абсорбира влагата и такава влажна среда е благоприятна за растежа на бактериите.

3

По скованост четките за зъби се делят на: много меки, меки, средно твърди, твърди и много твърди. Ако имате проблем с избора на коравината на четината на четката, най-добре е да се консултирате с вашия зъболекар. Всичко зависи от вашия емайл, състояние на венците, заболявания на устната кухина и зъбите. Меките и много меки четки са склонни да се деформират, те трябва да се наблюдават и променят по-често, тъй като след деформация те не са в състояние да се справят напълно със своята функция. Твърдите, много твърди и средно твърди четки се сменят по-рядко.

4

Ако четката има характер на лечение и профилактика, тогава тя се нуждае от специални грижи и по-честа подмяна. Такива четки могат да имат различни нива на четина, четинките могат да бъдат разположени под различни ъгли, вложки в четините от гума и подложки на гърба могат да бъдат направени за почистване на езика и венците. Струва си да се уверите, че върху такива четки не остават паста за зъби или хранителни частици.

5

Общи препоръки за подмяна на всякакви четки за 3 месеца. Ако животът на опаковката не е посочен на опаковката, по-добре е да се придържате към това правило, така че миенето на зъбите да е ефективно и да не навреди.