Logo decormyyhome.com

Как да затворите чипирана мивка

Как да затворите чипирана мивка
Как да затворите чипирана мивка

Видео: ЧИП ИЛИ ЗАТВОР - НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ! 2024, Юли

Видео: ЧИП ИЛИ ЗАТВОР - НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ! 2024, Юли
Anonim

Случайно попадение с тежък предмет - и вие сте готови, емайлът се напука от мивката, моментално разваляйки външния вид на цялата стая. Не винаги е възможно и желание да смените цялата мивка, така че първо трябва да опитате сами да поправите чипа.

Image

Ще ви трябва

  • - обезмаслители и почистващи препарати;

  • - четка;

  • - шпакловъчна смес;

  • - шпатула;

  • - шкурка с различна плътност;

  • - напръскайте с боя, подходяща за емайлирани повърхности.

Инструкция за употреба

1

Използвайте четка и шлифована хартия, почистете старателно от нарязаната мръсотия и прах. Ако вътре се появи ръжда, тя също трябва да бъде напълно отстранена с помощта на специален инструмент. Колкото по-чиста е дупката, толкова по-надежден ще бъде ремонтът, така че не щадете силата си - можете да използвате разяждащо почистващо средство, например Sanox, обезмасляване с сода за хляб или ацетон. Най-добре е последователно да използвате всички налични средства.

2

Изсушете повърхността добре със сешоар. Не го избърсвайте с парцали, гъби или салфетки. В резултат на такива действия влакната, праховите частици могат да останат и работата ви ще се изхаби.

3

Вземете шпакловката и втвърдителя на надеждна компания, разбъркайте в препоръчителните пропорции. Някои замазки са веднага готови за употреба. Можете да използвате инструмент за автомобили или специален възстановител за емайла. Внимателно го нанесете върху чипа, изгладете със шпатула. Ако чипът е дълбок, по-добре е да приложите продукта на два етапа. Първо трябва да го запълните до средата, да изчакате да изсъхне и след това да затворите празнината с финишен слой. Автомобилната замазка изсъхва, като правило, не повече от 30-40 минути.

4

Когато продуктът е напълно сух, го разпечете с шкурка. Тя трябва да се полира, докато разликата между емайла и възстановеното място се усети от пръстите. След това почистете старателно, обезмаслете и подсушете повърхността.

5

След това пристъпете към рисуването. Най-добре е да изберете специален емайл за вани, в аерозолна кутия, водоустойчив, висока температура. Важно е сянката да съвпада с цвета на мивката. В крайни случаи можете да намерите бял емайл за ваните и да добавите подходящ цвят към него. Покрийте мястото на ремонта слой по слой, с интервал от 1-3 минути, докато напълно изчезне и престане да бъде забележим. Препоръчва се да докосвате емайла само след 2 часа, пълното изсъхване ще настъпи не по-рано от 2 дни, а използването на мивката трябва да се отложи за 4 дни.

6

Когато емайлът изсъхне добре, обработете мивката с шкурка "нула", можете да използвате филц и полираща абразивна паста. С тяхна помощ можете да постигнете перфектния блясък на финалния слой, без следи от четката и шкурка.

Полезни съвети

Когато работите с химикали, не забравяйте да използвате респиратор за защита на дихателната система.