Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за вътрешната папрат

Как да се грижим за вътрешната папрат
Как да се грижим за вътрешната папрат

Съдържание:

Видео: Q & A with GSD 023 with CC 2024, Юли

Видео: Q & A with GSD 023 with CC 2024, Юли
Anonim

Нефропелисът е вид папрат, който може да се отглежда успешно у дома. Смята се за най-непретенциозния сред другите домашни папрати. Но, както всяко друго растение, то се нуждае от специални грижи.

Image

Грижи за папрат

Вътрешната папрат предпочита околната светлина, категорично не понася пряка слънчева светлина. Поставете саксията за растения на източния или западния перваз, а не на южния. Nephrolepis расте добре в лека частична сянка, така че можете да поставите домашен любимец на няколко метра от прозореца. Папрат предпочита редовно проветриви помещения. Но се уверете, че цветето не стои в течение.

През лятото можете да изнесете саксията на чист въздух, докато листата не трябва да бъдат излагани на слънчева светлина или дъждовни капки.

В студения сезон нефролеписът се нуждае от добро осветление. Можете да използвате флуоресцентни светлини като допълнително осветление. Поставете ги на половин метър над растението. Продължителността на осветлението трябва да бъде най-малко шест часа на ден. Вътрешната папрат предпочита висока влажност, през цялата година трябва да се пръска с чиста, утаена вода от спрей бутилка. За да създадете висока влажност, можете да поставите саксия с растение върху палет с мокра експандирана глина или мъх.

Nephrolepis реагира добре на измиване под душа. По време на обработката на водата покрийте саксията с пластмасова обвивка, така че влагата да не попадне в почвата.

Оптималната температура за отглеждане на папрати през пролетта и лятото е 20-22 ° C, през зимата и есента - 14-15 ° C. Това растение може лесно да понася по-ниски температури, при условие че поливането се извършва на малки порции и рядко. От края на есента и през март поливайте папрата пестеливо, изчакайте, докато горната почва изсъхне. Моля, обърнете внимание, че пресушаването на земна кома е неприемливо. През лятото поливането трябва да е обилно, но не препълвайте растението. Земята винаги трябва да е леко влажна.