Logo decormyyhome.com

Как да почистите нещата от бяла козина

Как да почистите нещата от бяла козина
Как да почистите нещата от бяла козина

Видео: Taryn Simon photographs secret sites 2024, Юли

Видео: Taryn Simon photographs secret sites 2024, Юли
Anonim

Предметите, изработени от бяла козина, изглеждат елегантно и могат лесно да се комбинират с други елементи от гардероба. С течение на времето обаче леките кожени палта и шапки променят цвета си до жълтеникаво сиво. Има няколко прости начина за решаване на този проблем.

Image

Ще ви трябва

  • - картофено нишесте или грис;

  • - четка за козина;

  • - шампоан или препарат за вълна;

  • - водороден пероксид;

  • - амоняк;

  • - памучна вата.

Инструкция за употреба

1

Обелете пожълтялата козина с картофено нишесте или грис. Тези вещества са естествени адсорбенти и добре абсорбират различни примеси. Поръсете нишесте или зърнени храни в малка площ от козина. Втрийте нежно купчината с чисти и сухи ръце. Когато се замърси, адсорбентът трябва да бъде заменен. След приключване на процедурата за почистване обработете предмета със специална четка за козина.

2

Силно замърсената козина трябва да се покрие с картофено нишесте и да се поръси отгоре с разтвор на шампоан или препарат за вълнени тъкани. Разтрийте получената каша върху козината с ръце. След изсушаване го разклатете и отстранете всички остатъци с четка.

3

Предотвратете повторното пожълтяване на бялата козина, като я третирате с разтвор на водороден пероксид. Разтворете чаена лъжичка пероксид в чаша топла вода и добавете 4-5 капки амоняк. Нанесете получения продукт върху козина с памучен тампон или диск.

4

Отстранете отделни тъмни петна от бяла козина с концентриран разтвор на водороден пероксид. Разтворете три чаени лъжици пероксид в чаша вода. Внимателно обработете мръсната зона на козината. Опитайте се да избягвате разтвора от тънки косми на подкосъма.

5

Обадете се на химическо чистене, ако вашите домашни методи за почистване на бяла козина не са дали желания резултат.