Logo decormyyhome.com

Как да се научим да спестяваме без да се засяга здравето

Как да се научим да спестяваме без да се засяга здравето
Как да се научим да спестяваме без да се засяга здравето

Видео: СПЕСТЯВАМ ПАРИ и се Храня ЗДРАВОСЛОВНО за 30 Лева на Седмицa 2024, Септември

Видео: СПЕСТЯВАМ ПАРИ и се Храня ЗДРАВОСЛОВНО за 30 Лева на Седмицa 2024, Септември
Anonim

Забелязали ли сте, че харчите по-голямата част от заплатата си за ненужни неща, които изобщо не ви трябват? Колко пъти си казахте, че ще започнете да отлагате? Колко пъти се разпаднахте и си дадохте нови обещания? Ясно е, че не искам да се отричам от нищо. В крайна сметка, искам всичко наведнъж. Можете обаче да се научите да спестявате, без да се ограничавате, а трябва само правилно да разпределите приходите си.

Image

Правилното разпределение на бюджета за първи път може да не работи. Трябва да анализирате разходите си в продължение на няколко месеца.

1. Запишете дневните си разходи в отделна тетрадка или съхранявайте записи на компютър. В края на месеца ще видите, че много покупки не са били необходими и бихте могли да направите без тях, като същевременно спестите добра сума пари.

2. Опитайте се да направите списък, преди да отидете да пазарувате. Купувайте строго върху него.

3. Вземете определена сума пари със себе си в магазина, за да няма изкушение да купите ненужен предмет.

4. Използвайте само пари в брой, тъй като, когато плащате с карта, не можете наистина да прецените разходите си.

5. Изчислете сумата, която можете да отделите за седмица. Отменете го и се опитайте да не харчите повече от тази сума.

6. Парите в пликове помагат много добре. Тоест разпределяте парите за 4 седмици по пликове, просто влагате в друг плик сумата, за да платите за апартамент, заем и т.н. Пликовете се използват по предназначение.

7. Яжте у дома. Избягвайки кафене, ще спестите прилична сума на месец. Плюс това, домашната храна все още ще има положителен ефект върху вашето здраве.

Във всяко семейство те спестяват по различни начини: някой - на храна, някой - на ток и вода, някой - нарушава абсолютно всичко. И просто трябва да се научите как правилно да разпределяте доходите си!