Logo decormyyhome.com

Как да изберем и използваме бормашина?

Как да изберем и използваме бормашина?
Как да изберем и използваме бормашина?

Видео: Как се използват функциите на SDS бормашините? 2024, Юли

Видео: Как се използват функциите на SDS бормашините? 2024, Юли
Anonim

Чук - инструмент, често използван при ремонтни работи от различни видове. Как да го изберем и оперираме?

Image

Инструкция за употреба

1

С помощта на перфоратор се правят гнезда и шейтове в таваните и стените, а също така се отстранява старата мазилка и облицовката от стените и пода. Но, вероятно, най-често се използва перфоратор, който прави дупки в бетонни повърхности. Инструментът може да се захранва от електрическа мрежа или батерия.

2

Моделите перфоратори с електромеханичен ударни механизъм са евтини. Но моделите с електропневматичен механизъм ще струват повече. В допълнение, дори най-издръжливият стоманобетон може да пробие електропневматичен удар.

3

Вече изберете инструмент? Избраният модел има ли функция на слот? В крайна сметка всеки удар може да пробие дупки, но не и чук. Тази функция е най-често достъпна за перфорирани модели с функцията „удар без завъртане“.

4

Въртящият момент е важен за ударна тренировка. Просто казано, колкото по-голям е въртящият момент, толкова по-добре. В края на краищата това помага на тренировката да преодолее голяма устойчивост и прави възможно да се правят дупки в най-различни материали.

5

Ако направите дупка с удар, тогава не натискайте на перфоратора, както при работа с тренировка. Механизмът на чука на перфоратора сам може да създаде необходимата сила, а налягането може да съсипе инструмента.

6

Не използвайте често длетни - това причинява голямо натоварване на удара. Дяленето не трябва да бъде повече от 25-30% от общия живот на инструмента.

Обърнете внимание

Ако двигателят е включен, не променяйте режимите на работа на удара и посоката на въртене.

"Homester"