Logo decormyyhome.com

Как да изберем добри дъски

Как да изберем добри дъски
Как да изберем добри дъски

Видео: Най-яките геймърски мишки за 2020! Как да изберем геймърска мишка? Част 4 от 4 2024, Юли

Видео: Най-яките геймърски мишки за 2020! Как да изберем геймърска мишка? Част 4 от 4 2024, Юли
Anonim

Животът на всякакви продукти, направени от тях, зависи от това колко правилно са избрани дъските и какво е тяхното качество. Има няколко варианта за избор на качествени дъски.

Image

На първо място при избора се оценява дизайна на самите дъски. Те са набраздени и обикновени. Първите имат заключващи фуги в краищата. Когато са положени, тези дъски образуват стегнато съединение, което предотвратява появата на пукнатини на пода. При обичайната техническа дъска краищата са равномерни, а при полагане на пода се поставя задник. Цената на езика и жлеба е по-висока, но не за всички работи, наличието на такава връзка в краищата е необходимо.

Второ, видът дърво се взема предвид. Дъбовата дървесина е не само практична, но и много красива. Дъбовата дъска е изключение - тя почти никога не е набраздена, тъй като нейната здравина отговаря на всички изисквания, дори и при полагане от край до край. Цената на такива дъски е висока, но се оправдава.

Скъпо дърво и сибирска лиственица. Дъските, направени от него, се характеризират с висока якост, твърдост и високо съдържание на смола, благодарение на което те не гният и практически не търпят абразия. Тази дървесина е идеална за помещения с висока влажност или за сгради, които дълго време са бездействали без домакин.

Елшата и трепетликата не се различават по сила и качество, но се смята, че ензимите, секретирани от тези дъски, са полезни за човешкото здраве и особено влияят на детското тяло. В стаите за детето натоварването върху всякакви конструкции не е твърде голямо, което наистина ви позволява да ги оборудвате с дъски от тези скали.

Бор, смърч и ела са най-често срещаните видове дъски, използвани в почти всяка област. Това е бюджетен вариант, отличен баланс между цена и качество.

Трето, влажността на дъските се проверява. Всяко дърво, на първо място, трябва да бъде добре изсушено. В противен случай до няколко дни след покупката дъските могат да се усукат с винт и да се напукат. Преди да започнете работа, трябва да оставите материала да се аклиматизира, тоест да реагира съответно на постоянния климат на помещението или района. За да направите това, достатъчно е да сгънете дъските на мястото на употреба и да оставите за 3-4 дни.

По правило висококачествената дървесина от добър производител на мястото на продажба е придружена от цял ​​пакет от необходими документи. Отсъствието на последните трябва да е тревожно. Въпреки че наличието на документи, за съжаление, не е гаранция за качество, тъй като много зависи и от мястото и времето на съхранение. Преди да купите, трябва да помолите продавача да измери влажността и да изясните колко дълго са избрани дъските на склад. Колкото по-дълъг е този период, толкова по-вероятно е условията за съхранение да бъдат нарушени.

Мократа дървесина може да бъде разпозната по следните признаци: стърготините, отстранени от рендето, се срутват лесно в пръстите, а напречните се рушат. Първоначално зимна гора, изсечена в студено време, когато жизнените процеси в едно дърво се забавят и практически няма сок, има по-ниска влажност и по-добро качество.

Класификация на дървен материал