Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от коприва

Как да премахнете петна от коприва
Как да премахнете петна от коприва

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Септември

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Септември
Anonim

Летните жители, туристите, майките на малки и не толкова деца знаят добре колко лесно е да разваляте дрехите с петна от трева и колко е трудно понякога да премахнете тези петна. Петната от коприва не са изключение. Въпреки това, има много начини да се реши този проблем у дома без допълнителни разходи и без използването на вредни химикали.

Image

Ще ви трябва

Трапезна сол, амоняк, винен оцет, вряла вода, сапун за пране, прах за пране и пералня.

Инструкция за употреба

1

С настъпването на лятото и откриването на летния сезон темата за петна по трева по дрехите, по-специално трудно отстраними и устойчиви петна от коприва, става релевантна. Независимо от това, има много доказани методи за бързо и ефективно отстраняване на петна от коприва върху дрехите, като се използват специално приготвени разтвори.

2

Преди да премахнете петното от коприва, проверете как платът за дрехи реагира на приготвения разтвор. Поставете малко количество от разтвора върху вътрешния шев или върху резервно парче плат. Обърнете внимание дали тъканта се е разпространила или е променила цвета или текстурата. Ако не, можете безопасно да използвате разтвора за премахване на петна. Третирайте замърсената зона с мека кърпа, навлажнена с разтвор, марля, четка или гъба, като постепенно се придвижвате от краищата до центъра на петното.

3

Използвайте физиологичен разтвор. Пригответе го от трапезна сол, разреждайки супена лъжица сол в половин чаша топла вода. Напълнете петното с разтвор, измийте добре след отстраняване. След като дрехите изсъхнат, петното трябва да изчезне.

4

Използвайте вряла вода. Напълнете ги с петно, след като разтегнете дрехите си, а след това ги разтегнете също толкова добре. Ако е необходимо, повторете процедурата няколко пъти, докато петното напълно изчезне.

5

Намерете приложение в обикновения винен оцет. Разредете чаша оцет в купа с вода и накиснете замърсените дрехи в нея поне час. След това извадете елемента и избършете мястото с твърда четка. Както във всички предишни случаи, след като премахнете петното, разтегнете дрехите.

6

Опитайте да използвате амоняк. Разредете чаена лъжичка амоняк в чаша топла вода, накиснете петното в получения разтвор и леко избършете с кърпа или марля. След това гъсто намажете оцветената зона със сапун за пране, за предпочитане тъмен, и го оставете за поне час. И след това мийте дрехи, в пералнята или ръчно.

7

Използвайте естествен лимон, изцеждайки сок от него, или, в негово отсъствие, разредете лимонена киселина с вода. Продължете по същия начин, както в описаните предишни случаи: избършете петното с лимонов сок или разтвор на лимонена киселина с помощта на четка и след това измийте дрехите.

8

Имайте предвид, че свежите петна се отстраняват много по-лесно от старите, така че при отстраняване на изсъхнали и стари петна процедурата ще трябва да се повтори толкова пъти, колкото е необходимо, измивайки замърсената зона обилно с вода повече от веднъж.