Logo decormyyhome.com

Как да изберем пода към плочката в банята

Как да изберем пода към плочката в банята
Как да изберем пода към плочката в банята

Видео: Лепене на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли

Видео: Лепене на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли
Anonim

Банята е място в апартамент или в частна къща, която се посещава от всички членове на семейството поне два пъти на ден. В допълнение към високия трафик, тази стая се характеризира с висока влажност и използва агресивни химикали за почистване на повърхности. Всичко това трябва да се вземе предвид при избора на пода към плочките в банята.

Image

Инструкция за употреба

1

Разбира се, най-оптималният, красив и издръжлив вариант е да закупите комплект плочки за стени и под в банята. Много производители, както чуждестранни, така и местни, предлагат такива комплекти за тези помещения, които перфектно хармонизират както в дизайна, така и в структурата. В същото време стенните плочки могат да бъдат матови или лъскави, но подови плочки не само ще бъдат матирани, но и имат повърхностна структура, която елиминира подхлъзване и възможността от нараняване. Освен това керамичната плочка е материалът, върху който влагата не работи изобщо и освен това е устойчива на абразия. Плочката е много практична, лесно се мие, устойчива е на битови химикали.

2

В случая, когато керамичната плочка за стените беше закупена отделно, с модерен широк избор, няма да е трудно да вземете плочки за подове в магазина. Ако вече сте закупили обикновена стенна покривка, можете да закупите етаж с шарка на пода, като го изберете по цвят и стил към интериора на банята. В случай, че покритието на стената е с орнамент или модел, поставете на пода обикновена плоча, съпоставяща цвета с основния цвят на стените.

3

Ако предпочитате естествени материали, трябва да се отбележи, че дървото в този случай не е най-добрият вариант, тъй като условията на работа на пода в банята са наистина екстремни. Естествените дървени подове могат бързо да станат неизползваеми поради гъбички и мухъл, така че това ще изисква специална обработка. Могат да се използват и ламинатни настилки, които имат най-високия 33-и клас якост и херметични шевове. Можете да изберете всяка рисунка, включително плочка за стена, но можете да изберете тази, която имитира естествените видове дървета и да допълвате такъв под с дървени мебели за банята.

4

От естествени материали, които ще се поберат почти на всяка плочка, все още можете да препоръчате естествен камък. За тази цел се използват мрамор, гранит и варовик. Такова покритие също е трайно и практично, тъй като повърхността му е обработена със защитни агенти, които предотвратяват повреди и драскотини. Естествената красота на естествения камък ще се превърне в украшение на всяка баня, особено когато плочките не са много ярки, а по-скоро обикновени, от онези цветове, които се срещат в природата.

Полезни съвети

Когато керамичните плочки ви се струват много студени, под него, за да не направите бетонна замазка, можете да монтирате електрически отопляем под.