Logo decormyyhome.com

Козирка за климатика след няколко часа

Козирка за климатика след няколко часа
Козирка за климатика след няколко часа

Съдържание:

Видео: 22 Useful Organizing Inspiration for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли

Видео: 22 Useful Organizing Inspiration for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли
Anonim

Външен климатичен модул, монтиран на стената на сграда, може да бъде сериозно повреден от падащи предмети, като разтопяване на ледени буци или части от мазилка. За да се предпази от механични повреди и атмосферни влияния, трябва да се монтира козирка над климатика, която всъщност може да се направи у дома за няколко часа.

Image

Избор на изходен материал

За да направите самия козирка, ще ви трябва парче покритие с желязо с размери 1000x600-650 милиметра. От видовете метал, поцинкована стомана или стоманен лист с акрилна боя са перфектни. Идеален вариант би бил да купите прилив за пластмасови прозорци с дълбочина 60 сантиметра. За тази цел могат да се използват и профилирани листове, но те по-силно разпространяват звука от падащи капки. В допълнение, вълната на листа ще трябва да бъде перпендикулярна на наклона, което означава, че потокът на водата ще се забави. Като основа за скобата са подходящи ъгли с ширина на рафта 20 милиметра. Те ще се нуждаят от две разфасовки от 1, 3 метра.

Производство на стелажи за пик

Ъгълът на метър трябва да бъде нарязан на три части: 50 сантиметра (част номер 1), 35 сантиметра (част номер 2) и 45 сантиметра (част номер 3). В част 3 трябва да пробиете два отвора с диаметър 10 мм на разстояние 7 сантиметра от всеки ръб. Тази част ще бъде монтирана от външната страна на рафта към стената. Към горната му част е необходимо да заварите част № 1 под ъгъл няколко градуса по-малък от правия ред. Стойността на наклона може да се приеме произволно, основното е, че е достатъчна за бързото оттичане на водата, а изработените сдвоени части имат същия ъгъл. Ориентирайте част №1 по такъв начин, че когато монтирате скобата към стената, външният й рафт е обърнат нагоре: към нея ще бъде прикрепен лист за козирка. Част № 2 се използва като носещ шал и се заварява между първата и третата част в произволно положение, образувайки триъгълник. При производството на втората скоба тя трябва да бъде огледална от първата. С други думи, ако една скоба във фиксирано състояние е обърната към страничния рафт на ъгъла вляво, другата трябва да е обърната към рафта вдясно.

Изработка на капак за козирка

И двете широки страни на козирката трябва да бъдат огънати в различни посоки. Този ръб, който ще бъде разположен от стената, трябва да бъде огънат нагоре под ъгъл, малко по-малък от правата линия с отстъп от 5-6 сантиметра. Предният ръб на козирката трябва да бъде огънат надолу под прав ъгъл и да бъде нарязан на 2-3 сантиметра. Листът от желязо трябва да бъде огънат с малат според предварителната маркировка, като детайлът се поставя с огъващ се ръб на ръба на работната маса или се поставя дървена греда под него. При огъване на метал с акрилно покритие е необходимо да се нанасят слаби и чести удари, като внимавате да не повредите слоя боя. Ebb за пластмасови прозорци не се нуждае от допълнителна обработка.