Logo decormyyhome.com

Колко лесно е да почиствате съдове от чаена плака

Колко лесно е да почиствате съдове от чаена плака
Колко лесно е да почиствате съдове от чаена плака

Видео: SCP-261 Pan двумерен Vending и Експеримент Влезте 261 Ad De + Complete + 2024, Юли

Видео: SCP-261 Pan двумерен Vending и Експеримент Влезте 261 Ad De + Complete + 2024, Юли
Anonim

Чаят е коварна напитка. Изглежда, че след като пиете чай, съдовете не е необходимо да се мият добре, достатъчно е да изплакнете - и в резултат стените на чашата бързо потъмняват. Чаената плака може да се почисти и с обикновена течност за миене на съдове - но ще трябва да положите усилия, за да избършете внимателно потъмняването с гъба. И можете да използвате доказани домашни средства.

Image

Ще ви трябва

  • - сода за хляб или фино смляна сол;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина или лимон;

  • - гъба за миене на съдове;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Можете да измиете чаши от плака с питейна сода или сол. Фината сол е най-добре избрана за фино смилане: големите кристали могат да оставят забележими драскотини по стените на чашата. Изплакнете чашата, изсипете малко сол или сода върху гъбата за миене на съдове и внимателно избършете влажните съдове, след това изплакнете с чиста вода. Чайната плака обикновено се отклонява от първия път, но ако някъде има потъмняване, ще трябва да повторите операцията, този път насочена към замърсените места. По-добре е да работите с ръкавици: продължителният контакт със сода или сол не е добър за кожата на ръцете.

2

Можете да се отървете от тъмната плака с лимонена киселина. Този метод ще спести енергия, когато става въпрос за силно замърсени чаши или чайник, който е трудно да се избърше правилно отвътре. Изсипете чаена лъжичка лимонена киселина на дъното на съда и я напълнете с гореща вода. Оставете за 15-20 минути, след което измийте с гъба.

3

Друго лекарство, което ще помогне да се изчисти чаената плака, е оцетът. Избършете замърсената зона с оцет и оставете да престои 15-20 минути, след което изплакнете чашата старателно с препарат за миене на съдове. Вместо оцет можете да използвате и лимонов сок: избършете чашките отвътре с половин лимон, като го изстискате малко за по-добро отделяне на сок, изчакайте чашите да се изсветлят и измийте. След такава операция чашката ще намери и своята първоначална белота.

4

Малки предмети, покрити с чаена плака (например капачки от чайници, лъжички и цедка, чаени лъжички), могат да бъдат почистени чрез потапяне в горещ разтвор на сода. Разтворете содата в прясно преварена вода (около 3 литра течност - около половин пакет сода), поставете съдовете там и оставете да изстине.