Logo decormyyhome.com

Готвене във фурната: няколко съвета

Готвене във фурната: няколко съвета
Готвене във фурната: няколко съвета

Видео: НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ПО-ДОБРИ САЛАТИ + рецепта за винегрет и градинска салата! 2024, Юли

Видео: НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ПО-ДОБРИ САЛАТИ + рецепта за винегрет и градинска салата! 2024, Юли
Anonim

За човек ястията, които се приготвят във фурната, определено са по-полезни, защото се приготвят в собствен сок, с минимална добавка на масло. Има няколко тайни, които са полезни за работата на всякакъв тип фурна.

Image

Инструкция за употреба

1

Необходимо е предварително да се загрее фурната. 10 минути преди готвене се препоръчва да загреете газовата фурна, а 20 минути - електрическата. Само студено месо се пече в студена фурна.

2

За да могат зеленчуците, когато се сварят, да не се превърнат в памучна вата, фурната трябва да се изключи малко по-рано, отколкото да са напълно сварени. Оставете ги да достигнат постепенно охлаждащата фурна.

3

Не се препоръчва отварянето на вратата по време на готвене във фурната. Ще има нарушение на циркулацията на въздуха и микроклимата. Процесът може да бъде наблюдаван през стъклото на шкафа, като включите подсветката. Печенето и печенето са особено чувствителни към подобни нарушения.

4

Много е важно да се спазва точно температурата, посочена в рецептата. Поне докато изкуството на готвенето не премине от любителско в професионално.

5

Ако печката е много стара и няма термометър в нея, тогава градусите могат лесно да се определят с помощта на лист хартия. На сто до сто и двадесет градуса за половин минута листът става леко жълт. Около двеста градуса за същия период от време, хартията ще стане жълто-кафява. На двеста и двадесет градуса хартията ще се запали.

6

Приготвените храни ще бъдат спасени от изгаряне от вода и сол. На водна баня си струва да готвите деликатни продукти. И също така, за да не изгори храната, на долния тиган се разхвърля килограм груба сол.

7

Трябва да се отбележи, че при висока температура се пече бутер тесто, на средна температура се пекат кифли и бисквити, а при ниска температура - протеиново тесто.