Logo decormyyhome.com

Отровни стайни растения

Отровни стайни растения
Отровни стайни растения

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Юли

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Юли
Anonim

Замисляли ли сте се, че любимото ви цвете може да бъде отровно? В крайна сметка, именно тези цветя представляват голяма опасност за здравето на вашите домашни любимци и деца. Отровните растения в леки случаи могат да причинят повръщане, диария, обрив или алергични реакции, а в тежки случаи - отравяне и сериозни последствия за здравето.

Image

Инструкция за употреба

1

Стайното растение Бегония е много токсично. Листата съдържат киселина, която причинява изгаряне. Грудките му се считат за особено отровни. При поглъщане листата на бегония причиняват гадене, повръщане и дразнене в гърлото.

2

Опасните растения за животни и хора са олеандър или адениум. Дори и най-малкото парче от листата на това растение, което попадне в стомаха, може да причини фатално отравяне.

3

Семейство растения Euphorbiaceae. Те включват ятрофа, еуфорбия, кротон, акалифа, които могат да причинят изгаряне на лигавиците и кожата. Сокът от фикус може да причини дерматит, а в редки случаи бронхиална астма.

4

Храносмилателни разстройства и алергии причиняват растения от семейство Araliaceae - Fatsia, бръшлян, Scheffler.

5

Кашлицата и лошото храносмилане могат да причинят растения от кафяви листа, нощник или червен пипер

6

Ако сокът от тези растения попадне на кожата или стомаха, незабавно се обадете на линейка. Преди пристигането на линейката вземете таблетки с активен въглен и предизвикайте повръщане.

Отровни стайни растения