Logo decormyyhome.com

Петна от червено вино

Петна от червено вино
Петна от червено вино

Видео: Клорокс 2 - коцентрат за почистване на петна и освежаване на цветовете - 24 пранета 2024, Юли

Видео: Клорокс 2 - коцентрат за почистване на петна и освежаване на цветовете - 24 пранета 2024, Юли
Anonim

По време на празничния празник може да се появи неприятна изненада под формата на петна от червено вино. Едно небрежно движение и замърсяване се появяват върху дрехи, покривки или дивани, разваляйки външния вид на продукта. Не бива обаче да се разстройвате и да мислите, че нещата са безнадеждно развалени, защото има огромен брой прости и достъпни начини за премахване на такива петна.

Image

Не забравяйте, че колкото по-дълго петното е на повърхността на продукта, толкова по-трудно ще бъде премахването. Не оставяйте виното да се накисва във влакната на тъканта и да изсъхне. Веднага след като разлеете напитката, размажете повърхността със салфетка и изплакнете с чиста вода. Ако виното се е разляло върху дрехите, го извадете и накиснете в топла сапунена вода.

Ако напитка попадне върху мека мебел, поръсете петното с натриев хлорид. След това обработете тъканта с разтвор за почистване. Намажете повърхността с хартиена кърпа в края.

Ако виното се качи на килима, размажете петното със салфетки. В никакъв случай не търкайте замърсената зона, в противен случай ще бъде много по-трудно да я почистите. Извадете виното с леки движения, натискайки върху салфетка.

Ако мръсотията е накиснала в килима, вземете парче плат, което абсорбира добре течността. Сгънете го няколко пъти и прикрепете към петното. Натиснете силно клапата и изчакайте 3-5 минути. Това ще ви помогне да премахнете влагата, проникнала дълбоко във влакната. Понякога една процедура е достатъчна, но се случва, че трябва да я повторите няколко пъти. Не забравяйте, че не се препоръчва използването на цветни тъкани за тези цели, тъй като може да оцвети килима.

Ако никой от горните методи не ви помогне, използвайте водороден пероксид. Този метод е подходящ само за бели неща. И така, разредете водороден пероксид с вода в съотношение 1: 3. Напълнете петното с получения разтвор и изчакайте няколко минути. След това изтрийте третираната зона с хартиена кърпа. Повторете, докато петното напълно изчезне.