Logo decormyyhome.com

Видове овлажнители

Видове овлажнители
Видове овлажнители

Съдържание:

Видео: Дифузери с етерични масла за ароматерапия ETERIM 200 2024, Юли

Видео: Дифузери с етерични масла за ароматерапия ETERIM 200 2024, Юли
Anonim

Оптималната влажност в жилищна сграда е 40-60%. Можете да определите нивото на влажност с помощта на хигрометър. Прекалено сухият въздух причинява лошо здраве, сухота в устата и затруднено дишане. За да разрешите проблема ще позволи инсталирането на въздушен овлажнител, помислете какви видове съществуват тези устройства.

Image

Механичното управление на овлажнителя е по-просто и такова устройство е по-евтино, но обикновено има по-малко функции. Не забравяйте да вземете предвид силата на овлажнителя, която трябва да бъде избрана според размера на стаята. Типът овлажнител може да бъде конвенционален, парен или ултразвуков.

Традиционен овлажнител

Традиционният тип устройство задвижва въздушната маса през филтъра и я насища с влага. Освен това се извършва пречистване на въздуха. Предимството на този тип устройства е ниската цена и ниската консумация на енергия. Специален патрон ви позволява да използвате обикновена вода в устройството.

Ултразвуков овлажнител

Ултразвуковият овлажнител също е доста икономичен в консумацията на енергия, ви позволява да регулирате влажността в помещението. Касетите трябва да се сменят редовно, трябва да се използва само пречистена вода. Цената на ултразвуков овлажнител е доста висока, но устройството работи абсолютно безшумно.