Logo decormyyhome.com

Видове почистващи препарати: преглед на артикула

Видове почистващи препарати: преглед на артикула
Видове почистващи препарати: преглед на артикула

Видео: Ултразвуков почистващ препарат Ултразвуков почистващ препарат - Тест, преглед. 2024, Юли

Видео: Ултразвуков почистващ препарат Ултразвуков почистващ препарат - Тест, преглед. 2024, Юли
Anonim

Сапуните, ръждата, плаките са замърсяване, с което понякога е проблематично да се справим. Ако ви е писнало непрекъснато да търкате плочки и да почиствате водопровод, изберете най-ефективните инструменти, които преминават специални тестове.

Image

Често домакините отбелязват, че ръждивите петна от плака и сапун буквално не се отстраняват и използването на средства с киселини помага само за известно време, но след това плаката се появява още по-бързо. Това може да се дължи на факта, че киселината не само разяжда замърсяването, но също така уврежда киселинно-устойчивия емайл, правейки го по-груб. Експертите не препоръчват използването на такива продукти за чувствителни към киселини водопровод, освен ако не планирате да ги промените през следващите години.

  1. Прахове, съдържащи абразивни частици, могат да се използват за отстраняване на застояли замърсявания. Чугунени вани, мивки и тоалетни с емайл или с акрилни облицовки могат да бъдат повредени, ако се почистват постоянно с инструменти, които причиняват невидими драскотини. Само след няколко години дефектите ще бъдат забележими, защото в зоните на увреждане ръждата ще започне да се натрупва по-интензивно. Така праховете могат да се използват, ако повърхностите не са чувствителни към силни абразивни ефекти, но не се увличайте от тях, ако искате да запазите първоначалния блясък или блясък на повърхностите.

  2. Кремовете за почистване на водопровод и плочки добре премахват различни видове мръсотия, но те също съдържат абразивни частици, но като правило в много по-ниска концентрация и малко по-различни характеристики, защото основната задача на кремовете е да почистват най-трудните замърсявания, без да увреждат повърхността химически или механично. В крайна сметка кремовете се характеризират с умерени стойности на pH. А тяхната висока ефективност на почистване се обяснява с комбинация от абразивни частици и плътна основа от детергентни компоненти. Въпреки това, така или иначе, не забравяйте, че е нежелателно да търкате предмети с особено меко покритие, например, определени видове пластмаса, както и да се запознаете с кратка серия от препоръки за употреба върху определени материали. Тъй като съставът на кремовете или няма дезинфекциращи компоненти, или те са доста слаби, с тяхна помощ няма да е възможно да се премахнат уверено всички микроби, които се натрупват на повърхности.

  3. Често домакините дори използват обикновена белина, която се предлага под формата на разтвор. Той убива микробите, е сравнително евтин и избелва. Но това е напълно неикономично, защото веднага се стича по стените и не се задържа на повърхността. Ако го сравните с гелове, които имат гъста консистенция, тогава ще използвате 3 пъти повече хлор и по този начин не забелязвате никакви спестявания.

  4. Дебелите гелове, които ефективно се справят с органичното замърсяване, могат да се използват за почистване на всякакви повърхности в къщата. Например, универсалният почистващ гел Domestos не само ефективно се справя с патогенните микроби, но и избелва и премахва отлаганията от водопровод. След като го измиете, не можете да се притеснявате за безопасността, тъй като активният дезинфекционен компонент, включен в състава, не остава на повърхността, а се разпада на безвредни съединения, а именно вода и сол.

Можете да използвате дебел гел в разредена форма, например за почистване. Антимикробният му ефект е потвърден от експерти. Domestos гел може да се препоръча за употреба в домове, където има малки деца, тъй като осигурява хигиенна чистота на повърхностите, което е особено важно в периоди на епидемия. Основното е да следвате основните препоръки, които са посочени на етикета.

Image

И още един важен съвет: независимо от почистващия продукт, не забравяйте да използвате домакински ръкавици, за да защитите кожата си. Така поддържате младостта и красотата на ръцете си и не увреждате маникюра.