Logo decormyyhome.com

Изберете шевна машина. Съвети на професионалисти.

Изберете шевна машина. Съвети на професионалисти.
Изберете шевна машина. Съвети на професионалисти.

Видео: Невидим цип | Как да използвам Невидим крак с цип S518, S518NS | Juki Industrial шевна машина 2024, Юли

Видео: Невидим цип | Как да използвам Невидим крак с цип S518, S518NS | Juki Industrial шевна машина 2024, Юли
Anonim

Огромен асортимент от шевни машини на рафтовете на магазините ни представя труден избор. Понякога покупката прераства в цял проблем. В процеса на подбор възникват много въпроси, които са много трудни за решаване сами: Кой от тях е подходящ за мен? Ще преплащам ли за ненужни функции? Колко дълго ще ми издържи? Ще ми бъде ли интересна след година? Ще успея ли да се справя с нея? Най-лесният начин е да отидете в специализиран магазин и да потърсите помощта на консултант, но това не винаги е възможно и не винаги е правилно ….

Image

Инструкция за употреба

1

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е теглото на машината. Нормалната машина не трябва да тежи по-малко от 6-7 кг, в противен случай няма да има метална рамка (основа). На такива машини всичко е прикрепено към пластмасов капак и честа причина за неизправности е повреда или деформация на пластмасовия корпус, която не може да бъде възстановена. Следователно машината трябва да тежи 6 кг или повече. Колкото по-голямо е теглото на машината, толкова повече метални и метални части в нея, което увеличава експлоатационния живот.

2

Необходимо е да определите броя на операциите, които ще ви трябват за нормална работа у дома.

Ако имате нужда от машина за шиене на завеси или спално бельо (неразбираеми материали), тогава наличието на плетени шевове не е необходимо, но ако ще направите дребни ремонти на дрехи или шиете продукти, тогава наличието на плетени шевове е задължително.

Ако има нужда от декориране на продукти с шарки, тогава декоративни шевове или азбуки (монограми) няма да бъдат на мястото си.

Ако това се окаже недостатъчно, тогава има смисъл да се помисли за машини с бродиране. Шивашка машина за бродиране ще бъде удобна, ако количеството работа не е голямо. В противен случай би било по-добре да има две коли отделно.

3

Вземете решение за устройството на совалката.

Шевните машини се отличават със совалково устройство.

В домакинските машини има 3 вида совалки: люлеещи се (класически), хоризонтални (въртящи се) и двойно работещи.

а) люлеещият се (класически) совал е най-лесният вариант. намира се при евтините опции на машината, тъй като изисква редовно почистване и смазване, затрупването на нишки е трудно, по-голямото износване на частите поради търкаляне (промяна на посоката на въртене) на совалката. Цената е предимство на този тип совалка. Идеален за редки работи, извършване на дребни ремонти на дрехи в ежедневието.

б) хоризонтална совалка е подходяща за по-честа работа. Намира се на по-скъпи версии на шевни машини, тъй като е по-малко причудлив в сравнение с люлееща се совалка, има по-голям ресурс, по-удобен е от другите за работа, събирането на нишки на този тип совалка е по-лесно (поради въртенето). Най-добрата цена / качество. Подходящ за честа работа.

в) Совалката с двойни совалки се счита за най-надеждната и издръжлива, направена по аналогия с индустриалната. На машини с този тип совалка е най-лесното събиране на нишки, което намалява вероятността от заплитане. Цената на такива машини е най-високата, но се оправдава с по-висока производителност. Подходящ за продължителна употреба.

4

Когато избирате шевна машина, трябва да обърнете внимание на наличието на електронна единица. Наличието му говори за подобрена функционалност и значително опростяване на управлението на машината, има и много приятни, а понякога и незаменими функции (ограничаване на скоростта, позициониране на иглата, заключване на място, подрязване на резбата и т.н.)

При шевни машини с електронен модул натоварването на механичната част на машината се намалява, следователно експлоатационният живот се увеличава, но трябва да обърнете внимание на производителя и монтажа.

Обърнете внимание

На пазара на шевни машини има много производители. Има няколко големи и известни компании, които следят производството им и въвеждат нови технологии, останалите просто копират известни марки и ги наричат ​​по имената си, но копията са много по-ниски от оригинала (качеството на обработка на части, замяна на двигателя и компонентите с по-евтини и по-нискокачествени такива и естествено сглобяване). Много компании преместиха производството си в азиатски страни (Китай, Тайланд, Тайван, Виетнам, …). Най-висококачественият е тайванският и тайландският монтаж. Най-добре е да изберете шевни машини на известни марки.

Полезни съвети

Не разчитайте напълно на мнението на продавачите, както те продават това, което трябва да продадете.

Личен опит