Logo decormyyhome.com

Изберете месомелачка: ръчна или електрическа?

Изберете месомелачка: ръчна или електрическа?
Изберете месомелачка: ръчна или електрическа?

Съдържание:

Видео: Румънска месомелачка №32 с електромотор и стойка 2024, Юли

Видео: Румънска месомелачка №32 с електромотор и стойка 2024, Юли
Anonim

На пазара на домакински уреди широко са представени устройства за мелене на месо - месомелачка. Механичните аналози заменят механичните, но струва ли си да заменим изпробваното във времето устройство с новост?

Image

Като начало трябва ясно да си представите защо ви е необходима месомелачка, колко често възнамерявате да я използвате, колко да смилате месо, колко място можете да отделите за неговото съхранение. Всеки аспект е важен за избора.

Коя месомелачка е по-добра

Какви са плюсовете и минусите на всяка месомелачка? Механичните са изработени от чугун или алуминиеви сплави и те трябва да се търкат старателно по време на измиване. Електрическите от своя страна имат по-гладка повърхност, а измиването й е много по-удобно и приятно.

Първата механична месомелачка се появява през 19 век и веднага се превръща в незаменим помощник в кухнята. Може да се използва не само за нарязване на месо, но и за приготвяне на бисквитки, спагети, за изцеждане на сок от плодове и зеленчуци.

С модерния интериор на кухнята възниква въпросът - къде мога да поправя механичния помощник, защото ако натоварването е изчислено неправилно, лесно можете да счупите плота на плота от ПДЧ с месомелачка. Месомелачката се монтира върху равна повърхност и се прикрепя към нея с помощта на гумени вендузи.