Logo decormyyhome.com

Електронни кухненски везни: как да изберете правилния модел

Електронни кухненски везни: как да изберете правилния модел
Електронни кухненски везни: как да изберете правилния модел

Съдържание:

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли
Anonim

Наличието в кухнята на такова устройство като скала значително улеснява процеса на готвене, което ви позволява бързо да определите точното количество съставки, необходими за приготвяне на определени ястия. Особено популярни при съвременните домакини са електронните кухненски везни, основното предимство пред механичните модели на които е максималната точност на измерване.

Image

Предимствата на електронните кухненски везни

Електронните кухненски везни имат по-сложна структура в сравнение с механичните устройства. Те са оборудвани със специален дисплей, върху който се показва резултатът от измерванията. Въпреки сравнително високата цена, електронните устройства са много популярни сред съвременните домакини, поради тяхната компактност и оригинален дизайн, висока точност на определяне на теглото на продуктите, голям брой различни допълнителни опции.

Основни параметри

Има два вида кухненски електронни везни: плоски устройства и уреди с подвижна купа. Изборът на един от тях трябва да се основава на вашите собствени предпочитания и удобство.

Устройство с подвижна купа ви позволява лесно да определите теглото на течните продукти, които не са в състояние да поддържат формата си, без да ги поставяте в никакъв допълнителен контейнер. След измерванията купата лесно се отстранява и измива. Плоските везни са тяло с плоска повърхност, те ви позволяват да използвате всякакви съдове при измерване и са най-изгодното решение за претегляне на големи обеми продукти.

Когато избирате електронна скала за кухня, трябва да обърнете внимание на присъщата им грешка в измерването. Този индикатор може да варира от 0, 1 до 2 г. Моделите с по-точно определяне на теглото са няколко пъти по-скъпи от устройствата, които позволяват максималната, макар и не основополагаща за някои домакини, грешка в измерването.

Преди да закупите електронни кухненски везни, преценете кои продукти ще претегляте най-често с тяхна помощ. Минималният и максималният праг на тегло на устройството ще зависи изцяло от вашето решение. В повечето съвременни модели електронни везни индикаторът за най-ниско тегло е 1 g.

Внимателно инспектирайте електронните везни преди закупуване, уверете се, че по тялото им няма чипове, пукнатини, драскотини или други щети. Наличието на такива дефекти най-често е основната причина за ниската точност на измерванията. Уверете се също, че в оборудването има гаранционна карта, която ще ви позволи да върнете или подмените везните в случай на производствени дефекти.