Logo decormyyhome.com

Готвим бебешки сапун у дома

Готвим бебешки сапун у дома
Готвим бебешки сапун у дома

Видео: МЕНЮ на День Рождения. Готовлю 9 блюд. Рецепты на ПРАЗДНИЧНЫЙ СТОЛ: Торт, Салат, Закуски 2024, Юли

Видео: МЕНЮ на День Рождения. Готовлю 9 блюд. Рецепты на ПРАЗДНИЧНЫЙ СТОЛ: Торт, Салат, Закуски 2024, Юли
Anonim

Домашният сапун има едно неоспоримо предимство - компонентите за него са избрани по ваш вкус. Така че, сапунът може да се направи с всякаква миризма и всякакъв цвят. Можете също така да направите бебешки сапун.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, все още трябва да отидете до магазина и да купите парче бебешки сапун там. Той ще служи като основа за домашния сапун. Това парче трябва да бъде настъргано и сгънато във всяка чиния за смесване на съставките. Нека е тиган.

2

Взимаме зехтин (една супена лъжица ще бъде достатъчна). Слънчогледовото масло също ще слезе. Маслото се загрява на водна баня и се изсипва в тиган с настърган сапун. Всичко се смесва.

3

След това добавяме там 150 г билкова отвара. Можете да използвате бульон от лайка или отвара от всякакви ароматни билки. Бульонът се приготвя по следния начин: нарязваме тревата, след което я пълним със студена вода, така че да набъбне. Не използвайте метални съдове за това, тъй като контактът на трева с метал е изключително нежелан. За три супени лъжици от билковата смес вземаме един и половина литра вода. На следващия ден получената запарка се изсипва в тенджера и се подлага на огън. След като водата заври, се вари още пет минути. След това свалете от котлона, оставете да изстине и бульонът ни е готов.

4

Добавете малко мед (приблизително супена лъжица). Слагаме тенджерата на огъня. На огън масата трябва непрекъснато да се разбърква. Разбъркайте старателно. Масата трябва да е без бучки, хомогенна.

5

След като масата е хомогенна, отстранете тигана от котлона. Сега можете да излеете сапун във форми. Всякакви форми са подходящи, но не е необходимо да използвате стъкло за тази цел. Сапун от тази форма ще бъде трудно да се получи.

6

След като сапунът се втвърди, той може да се извади от формите и да се използва по предназначение.