Logo decormyyhome.com

Премахване на петна от дрехи

Премахване на петна от дрехи
Премахване на петна от дрехи

Съдържание:

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли
Anonim

Проблемът с премахването на петна вероятно съществува от времето, когато облеклото съществува като цяло и винаги остава актуален. Разбира се, има химически препарати и специални услуги за грижа за дрехите, но много петна, които е трудно да се премахнат на пръв поглед, могат да се справят и у дома.

Image

Подготовка на дрехи за отстраняване на петна

Преди да започнете да премахвате петна, трябва да почистите дрехите от прах. Преди да приложите някой инструмент, най-добре е да тествате ефекта му върху парче тъкан. Петното трябва да се отстрани отвътре, а под тъканта да се постави бяла кърпа или салфетка.

Премахване на петна от плодове

Лимонената киселина или прясно изцедения лимонов сок със сол ще помогне да се премахнат петна, оставени върху дрехите от различни плодове. Препоръчително е да приложите този метод, докато петното е свежо.

Ако изтече много време от появата на петното, тъканта трябва да се държи над вряла вода, след което избършете петното със смес от водка и оцет едно към едно. След това накиснете тампона с амоняк и избършете тъканта.

Отстраняване на дъвка

За да почистите дъвката от дрехите, нещото трябва да се постави във фризера за час и половина. Преди това е нежелателно да докосвате дъвката, това само ще влоши ситуацията. Замразената дъвка лесно се отделя от дрехите. Но понякога тя прониква дълбоко в структурата на тъканта и след отстраняване може да остане малко петно. Това петно ​​се отстранява лесно с разтворител или WD-40 почистващ препарат.