Logo decormyyhome.com

Почистването на къщата е бързо и лесно.

Почистването на къщата е бързо и лесно.
Почистването на къщата е бързо и лесно.

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли
Anonim

Поддържането на ред в къщата е ежедневна работа. Колкото повече членове на семейството живеят в апартамента, толкова повече отнема време и изтощава домакинята. Но ако придобиете правилните ежедневни навици, тогава въпросът как бързо да почистите апартамента става лесно решим.

Image

Оптималното условие може да се счита за такова състояние на апартамента или къщата, когато за 30 минути може да се подготви за срещата на неканени гости. Редът в къщата изобщо не е труден, но ще трябва да следвате прости правила всеки ден. Новите добри навици трябва да се превърнат в черта на характера.

1. Първото нещо, с което трябва да започнете, е да отделите определено време за почистване. Например 30 минути сутрин и вечер. Разбира се, в живота има различни ситуации, но като цяло рутината трябва да се спазва и да не се занимава с други дейности по това време.

2. Полезно е да планирате предварително за един ден от три до пет случая. Например, днес трябва да измиете пода в една стая, да разглобите чекмеджето и да измиете мивката. Ако е голяма работа, можете да го планирате само плюс ежедневни задължения: миене на чинии, готвене и т.н. Ако ви остане време, е по-добре да не се заемете с нещо друго, а просто да се отпуснете, но планираното трябва да бъде направено, иначе утре е лесно да се измъкнете.

3. Има прекрасен навик за почистване в движение. В началото изглежда странно, но ако се включите, това прави живота много лесен. Идеята е да вземете нещата със себе си и да ги преместите на място, когато се движите от стая в стая. Десетки пъти на ден ходим от стая в кухня, от баня в спалня и т.н. За да не влизаме в кухнята с празни ръце, грабваме чаша от компютърната маса, а от кухнята до детската стая - играчката, оставена от детето, веднага я поставяме в чекмедже. Този подход спестява доста време и усилия.

Обобщавайки, искам да кажа, че ако се занимавате с малко домакински дела, но всеки ден, планирайки го предварително и отделете час от време, можете да направите без генерално почистване и да не прекарате половин почивен ден в ежедневен срив.