Logo decormyyhome.com

Пране на пуловер в кола

Пране на пуловер в кола
Пране на пуловер в кола

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли
Anonim

Дамско яке е удобен, топъл и удобен вид зимно облекло. Именно пухът позволява този елемент от гардероба да бъде топъл и лек, но като всички дрехи, пухеното яке изисква подходяща лична грижа и правилно пране. Прилагането на химическо чистене изисква материални разходи, а измиването на пухено яке ръчно е трудоемко и не винаги е ефективно, затова има доказан начин за измиване на пуловер в пералня.

Image

Инструкция за употреба

1

Отстранете всички части от козината, качулка и колан от пух. Внимателно огледайте пухеното яке за свободни копчета или декоративни елементи. По време на измиването е по-добре да разкъсате напълно тези детайли.

2

Помислете за пухено яке. Обърнете внимание на местата, които са най-податливи на замърсяване: ръкави, джобове, подгъва, яка. Почистете ръчно всички мръсни места със сапун или специален инструмент.

3

Затегнете надолу якето върху всички копчета и ципове и завъртете отвътре навън. Сега може да се постави в пералнята. В допълнение към пухеното яке изпратете 2-3 тенис топки до колата, те ще предотвратят свалянето надолу при миене.

4

Използвайте течни перилни препарати, за да измиете пухеното си яке. Прахът се пени и е лошо измит от пух. Освен това оцветените частици, присъстващи в повечето прахове, могат да оставят следи върху светло оцветено яке.

5

Измийте надолу якета при деликатно измиване при температура, която не надвишава 30 градуса. Разрешено да се използват режими, предназначени за синтетични тъкани и вълна.

6

За да избегнете петна по повърхността на пухеното яке, използвайте режима на изплакване поне два пъти. Препоръчително е да притискате надолу якета със скорост от 600 оборота в минута.

7

След измиване незабавно извадете надолу якета от пералнята, развийте го и го завъртете от предната страна. Изсушете палтото на раменете, закопчано с всички копчета и ципове. Това е необходимо, така че пухеното яке да възстанови първоначалната си форма.

8

Периодично разклащайте пухеното яке и го завъртете от едната или другата страна, тогава пухът ще се раздуе и няма да се събере на бучки, което означава, че ще бъде по-лесно да го разпределите вътре в пухеното яке.

Обърнете внимание

Измийте ги преди да използвате тенис топки и проверете дали те оставят цветни следи върху тъканта, в противен случай могат да съсипят пухеното яке, особено ако е светло на цвят.

Полезни съвети

Обърнете внимание на етикета на вашето яке. Възможно е само вашето химическо чистене да е приемливо за вашия продукт.