Logo decormyyhome.com

Измиване на пера от възглавници

Измиване на пера от възглавници
Измиване на пера от възглавници

Видео: Как да изберем правилната възглавница? 2024, Юли

Видео: Как да изберем правилната възглавница? 2024, Юли
Anonim

Доста е трудно да се грижите за възглавници, изработени от пълнители от пера, и се появиха много други алтернативни варианти, но много от тях продължават да ги използват досега и няма да ги променят. Така че възглавниците от пера не причиняват алергии, както и разпространението на акари, които обичат да се заселват в естествени материали, продуктите трябва да се мият поне 2-3 пъти годишно.

Image

За да измиете възглавница от пера, трябва да я разперете, издърпайте перата, да шиете марлеви торбички от двоен слой материал, да разделите перата на няколко части, да шиете всяка част в отделна торба. Освен това пухът или перото трябва да бъдат в торбата с марля свободно, а не плътно.

Може да се пере директно на ръка или в пералня. За пране в машина е необходимо торбите, направени от разделено перо, да се сгънат в барабан, да се изсипе миещият течен препарат, който е предназначен за измиване на вълнени продукти, в съответното отделение на капачката на климатика, да включите програмата за пране на деликатни или вълнени продукти, две допълнителни изплаквания и след това да натиснете " стартирайте."

За миене на ръце изсипете топла вода във ваната, добавете препарат за кашмир или вълнени продукти, потопете торбичките, пълни с марля, измийте, изстискайте, изплакнете няколко пъти, добавете балсам при последното изплакване, изстискайте старателно.

Можете да изсушите перото на слънце, в пералнята по специална програма за сушене или в близост до батерии за централно отопление. Ако писалката е изсушена в машина, тогава програмата за сушене трябва да бъде включена, докато писалката изсъхне напълно два до три пъти. При изсушаване на улицата на слънце торбичките с марля се окачват и през деня се обръщат няколко пъти от различни страни.

Ако е необходимо, шийте нова салфетка или измийте старата отделно. Напълно изсушеното перо трябва да се постави отново в пазвата, да се зашие и след това да се разклати старателно.

Ако възглавницата ви от пера е малка и лесно се побира в барабана на пералня, не можете да извадите писалката, просто поставете възглавницата в пералнята и стартирайте програмата за измиване на продукти от вълна или деликатно пране. След измиване направете две или три допълнителни изплаквания и стиснете възглавницата при високи обороти. Сушете на батерия за централно отопление или в пералня, като използвате специална програма за сушене. Възглавницата се простира добре и изсъхва добре, като същевременно не губи качествата си.